Rosszul tudnám? A munkavállalói felmondást nem elfogadnia kell a cégnek (lévén egyoldalú jognyilatkozat) hanem csak tudomásul vennie?
Mert a cégnél azt mondják meglátják elfogadják-e....
de ha nem tévedek nem tehetik meg hogy nem fogadják el, mert csak tudomásul veheti, más dolga és joga nincs ennek kapcsán?
Attól függ.
Ha rendes felmondás, a felmondási idő ledolgozàsaval akkor azt csak tudomásul veheti.
Ha van benne "alku", akkor már más.
"Ha van benne "alku", akkor már más."
Akkor az nem felmondás hanem "közös" lenne.
Hát!
Mondtam már fel rendes felmondással, de beleírtam, hogy tekintenek el a felmondási időtől - két hetet elengedtek, de nem közös megegyezessel jöttem el.
", hogy tekintenek el a felmondási időtől - két hetet elengedtek, "
a felmondási időtől JOGSZERŰEN egyik fél sem tekinthet el még kérés esetén sem, nincs hozzá egyik félnek sem JOGA!
A felm idő alatti MUNKAvégzéstől tekinthet el.
Maximum. Ha akar.
A felmondást nem kell elfogadni, mert az egy egyoldalú jognyilatkozat, ami a közléssel hatályosul.
Egyetlen kivétel ez alól, ha a törvényi felmondási szabályoktól el akarsz térni, esetleg nem is mondhatnál fel, mert határozott idejű munkaviszonyod van... ilyen esetben a kérelmed közös megegyezéses jogviszony-megszüntetésre irányul, tehát ezt valóban vagy elfogadják, vagy nem.
"", hogy tekintenek el a felmondási időtől - két hetet elengedtek, "
a felmondási időtől JOGSZERŰEN egyik fél sem tekinthet el még kérés esetén sem, nincs hozzá egyik félnek sem JOGA!
A felm idő alatti MUNKAvégzéstől tekinthet el.
Maximum. Ha akar."
Ezt nem tudom megerősíteni.
Ha a dolgozó felmond, és például a felmondásában kéri, hogy a munkáltató tekintsen el a felmondási időtől (nem az alatta történő munkavégzéstől), akkor a munkáltató - véleményem szerint - megszüntetheti abban az időpontban a munkaviszonyt, amikor azt a dolgozó kéri.
Ugyanis dolgozói felmondás esetén a felmondási idő a munkáltatót "védi", neki ad időt arra, hogy a munkavállaló helyett mást keressen.
Ha Ő ettől eltekint a dolgozó kérésére, akkor saját "kedvezményéből" enged. Nem látom akadályát. De ha Te az ellenkezőjére tudsz törvényi hivatkozást, akkor azt megköszönném.
"Ugyanis dolgozói felmondás esetén a felmondási idő a munkáltatót "védi", neki ad időt arra, hogy a munkavállaló helyett mást keressen."
A felmondási idő a munkavállalót is védi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!