Ingatlan tulajdonosként lehet bajom abból, ha a tartózkodási helyre ide bejelentett embert behajtók keresik?
Vásároltam egy ingatlant, ahova egy korábbi bérlő bár jóideje nem lakik itt, tartózkodási helyre a mai napig be van ide jelentve. Elérésem nincs hozzá, így kérvényeztem a kényszerkijelentést, ennek az átfutása viszont 60 nap.
A hetekben már szinte napi rendszerességgel érkeznek az ingatlan címére a nevére szóló levelek bajos ügyekről. A postás hozott neki ajánlott levelet "a behajtótól" (nem vettem át, így nem tudom pontosan kiről van szó), de kapott levelet az Intrum Zrt.-től, bankoktól és a NAV-tól is, feltételezem egyik sem névnapi köszöntőt tartalmaz. Erre most kap még a nyakába a NAV-tól egy 250e-500e közötti büntetést is, amiért nem jelentette be az új lakcímét...
A kérdésem az, hogy lehet-e nekem bármi bajom abból, hogy még feltételezhetően hetekig be lesz ide jelentve?
Te nem vagy felelős az ő tetteiért, ha te kötöttél volna vele bérleti szerződést akkor sem. Szerintem a kijelentéssel sem neked kell bajlódnod, az adásvételidben az áll (mint a legtöbben) hogy per és tehermentesen került az ingatlan a birtokodba.
Egyébként ha megöl valakit akkor szerinted neked is felelned kell érte?
Ne vegyel at semmit ami az o nevere szol, menjen minden vissza "cimzett ismeretlen helyre koltozott" jelzessel.
A kenyszerkijelentes utan egyebkent is fognak meg ilyenek erkezni, foleg olyanoktol akiknel ez a cim rogzitve van, ugyanis nem szoktak minden nap lekerdezni a lakcimnyilvantartast.
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
↑
Még 2022-ben kényszerkijelentett esetén is érkezik levél végrehajtótól is. Pedig az több mint 60 napja volt.
Nézd, ha odamegy egy ákombákom behajtó akkor neki bírósági végzése kell hogy legyen arról amit be szeretne hajtani. Ez többnyire összegszerű. Elsősorban be sem mehet a te ingatlanodba hogy ott bármit is felbecsüljön. Másodsorban hogy bizonyítja hogy az a tv jóska-pistáé?
Harmadsorban az első keményebb hangvételre kihívod a rendőrt és mehet a p..csába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!