Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az Amerikaiaknak miert van...

Az Amerikaiaknak miert van ilyen jo vilaguk fizetesek teren?

Figyelt kérdés

Nem csak nekik, de fokent nekik, mondhatnam Svajcot, Ausztriat, Belgiumot vagy Franciat meg meg parat.

Inkabb a fizetesrol van szo, hogy a legujabb telefonokat max 1 heti munkaval meg tudjak venni.

Magyarorszag, Romania, Szlovakia, Szerbia, Bulgaria, Litvania, stb lakosainak pedig tobb honapot kell gyujteni, hogy megvehessek. Miert nem lehet az hogy mindenhol annyi a fizetes? Vagy ha nem is ugyan annyi miert kell hogy ennyivel kevesebb legyen?

A telefon csak egy pelda volt, kicsit irigy lettem mert bent vagyok egy Discord szerveren ahol legfokeppen telefonokrol van szo, es mar sokan kuldik a kepet hogy a tok mar megjott a legujabb iphonehoz, gondoltam magamban, hogy en lehet a tokot sem tudnam kifizetni nem hogy a telefont. 🤣🤣

#Ausztria #Litvánia #median fizetes
2023. szept. 17. 00:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
66%

Allami nyugdijat kapok az alkalmazotti eveim (munkaviszonyom) utan, amit az adobefizeteseim utan szamoltak ki, azt az osszeget, amit most kapok. En nem fizettem sem 401-t, sem mas nyugdijmegtakaritasom nem volt. Raadasul megcsak nem is allami alkalmazott voltam, hanem egy kb 50 embert alkalmazo vallalkozasban voltam kozonseges alkalmazott. Igaz, nem illegaliskent dolgoztam, de megcsak nem is feketen vagy felszurken. VAN allami nyugdij, en pl. abbol elek.

Annak ellenere, hogy a legtobb allamban nem kotelezo a fizetett szabadsag, a cegek adnak PTO-t. Jellemzoen azok a cegek szarnak a dolgozoik fejere, amik tulajdonosai trumperek.

Fizetett szabadsag pedig kotelezo 12 allamban, jellemzoen az intelligensebb allamokban. Sajnalom, ha te Utahban vagy Wyomingban elsz, es meg soha nem hallottal mas allamokrol, sem az allami nyugdijrol.

2023. szept. 19. 04:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!