Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Átverhetnek az órásnál?

Átverhetnek az órásnál?

Figyelt kérdés

Van egy kínai órám amit elvittem egy márkafüggetlen óraszervízbe. Az óra kb 30 000 forintért rendelhető kínából.

Ami gyanús lett, hogy 2-3 hetes javítást ígértek 50 000 forintért.

Megtehetik azt, hogy rendelnek egy másik működő órát kínából és eladják nekem azt? :D És mivel ugyanúgy néz ki nem fogom úgy se észrevenni. Magyarul nem kellett rajta dolgozniuk semmit és még kerestek is vele, ráadásul van még egy nem működő órájuk is amit alapanyagnak felhasználhatnak.

Mi erről a véleményetek?

2023. szept. 14. 20:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
1# reklamációval max a vásárló élhet, és elsödlegesen javítanak, nem pénzt adnak vissza, bár kétlem, hogy egy gagyi termékeket gyártó és forgalmazó kínai cég bármit is lépne, nyilván senki sem fog Európából az ottani fogyasztóvédelemhez fordulni gond esetén. Eszmei értéke valóban lehet olcsó dolgoknak is, ilyen például a nagymamám kézzel írt receptjei, a gyereked rajza, egy gagyi, noname órának, amiböl bárki vehet naponta 100 db-ot, ugyan micsoda? Így most 80 ezer Ft-ért lesz egy vacak kínai órád, holott ennyiért már márkás, megbízható, szép órát is vehettél volna.
2023. szept. 15. 06:56
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

1: A legtöbb "normális" órás nem vállal szervizre, javításra kínai szerkezetes órát. Minőségben silányak, hiába olcsók, az elvégzett munkára garanciát kell vállalni, rossz alapanyagból nem nagyon lehet finom ételt főzni.

2: Az órások nem állnak neki azonnal az órádnak, amint beviszed: meglepő, de jó esetben tele vannak munkával, a tiedén kívül, magyarán beütemezik, tudják, hogy kb mikorra fognak tudni hozzányúlni és végezni vele.

3: Mivel a normális órások tele vannak munkával, a 1-2-3 hónapos vállalási idő sem ritka, pláne, ha bonyolultabb az adott időmérő (és alkatrész is kellhet hozzá).

4: A probléma és a konkrét óra/szerkezet ismerete nélkül nem nagyon lehet megítélni az adott javítási költség reális voltát. Az simán árba belefér egy mechanikus óra teljes szervize.

5: Nem fognak komplett órát rendelni, ha komplett szerkezetet is elegendő - bár itt is tudni kellene a konkrétumokat. Sőt, egyes svájci szerkezetek hivatalos szervizelési megoldása is a teljes szerkezetcsere, pl. az ETA C01.211-es automata kronográf ilyen. De a te órád esetében még nem feltétlenül fog megoldódni az a probléma, mely a kínai órákra jellemző: a kínai szerkezetek minősége, kenési elégtelensége miatt sokkal biztosabb megoldás a meglévő óra javítása, mint egy kérdőjeles szerkezet rendelése.

(Emiatt nem szoktak órások kínai órát javítani - sokkal több a probléma velük, a rááldozott munkaóra jóval több is lehet, mint egy normális japán vagy svájci szerkezetnél.)

Üdv, egy órás.

2023. szept. 15. 14:37
 13/21 A kérdező kommentje:

12, Köszönöm szépen ez már korrekt válasz! Így van pontosan ezért sem rendeltem újat olcsóbban mert tényleg a minőségellenőrzés gyakorlatilag nem létezik. Viszont ha egy órás megnézni, vagy rak bele egy olyan szerkezetet ami tuti jó, akkor sok gond nem lesz vele.

Egyébként NH35 van benne. Az egyik leggyakoribb szerkezet az ilyen olcsó óráknál. De ahogy olvastam már ezt is hamisítják pedig 15-30 ezer forintos szerkezet.

A design-ja viszont tetszik, csak a szerkezet nem túl jó benne.

De akkor megnyugodtam, hogy általános 1-2 hetes várakozás vagy több is.

2023. szept. 15. 23:47
 14/21 anonim ***** válasza:

"Akkor lehet én vagyok a paranoiás :D"

Csak várod a neked megfelelő választ ...

2023. szept. 25. 18:24
 15/21 anonim ***** válasza:
... és a 12# , meghozta.
2023. szept. 25. 18:25
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Vidd csak be a 30 ezres órát 50-ért javíttatni. Balekokra minden vállalkozónak szüksége van néha.
2023. okt. 30. 07:13
 17/21 A kérdező kommentje:

Már be vittem, kész is van. Jobb mint új korában :) még ha 80 000 ért is van egy órám még így megérte. Mert ilyen speck-kel. Zafír üveg, NH35 és rozsdementes acélból kb ennyibe kerül más gyártó is. Annyi, hogy nem márkás. De engem nem érdekel a márka.

Átnézte egy profi, adtak rá garanciát is. Meg meg is regulálták tehát most kevesebb mint 5 mp-et siet egy héten. Ami nagyon jónak számít. Összeségében elégedett vagyok.

2023. okt. 30. 11:55
 18/21 anonim ***** válasza:
38%
A mobilod nem mutatja az időt?
2023. okt. 30. 12:18
 19/21 anonim ***** válasza:

"kevesebb mint 5 mp-et siet egy héten"

mai órák már ennél pontosabbak

:)

2023. okt. 31. 14:13
 20/21 anonim ***** válasza:
Akkor ez egy jó óra. Középiskolai matektanárunk szerint ugyanis amelyik óra rossz, az késik. 😂
2023. okt. 31. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!