Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a különbség a valuta és a...

Mi a különbség a valuta és a deviza között? Ha én vásárolok, akkor én a vételi árat fizetem ki vagy az eladási árat?

Figyelt kérdés

2023. szept. 10. 15:47
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Valuta a külföldi kp, deviza meg ami a kártyán/bankszámlán van.

Ha Ft-ért veszel valutát akkor az eladási árfolyamot kell nézni (mennyiért adnak el neked pl eurót)

2023. szept. 10. 15:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Drágán veszed, olcsón adód ez a lényege, máskülönben senki nem dolgozna soha életében és a bankok is 1-2 óra alatt csődbe mennének!
2023. szept. 10. 15:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Még annyi, hogy, ha maradt 50 Euro-m azt érdemes vusszaváltani forintra? Akkor melyiket veszem figyelembe? Eladási ár vagy vételi ár? Euro-->Forint
2023. szept. 10. 15:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha a Ft->EUR az eladási kizárásos alapon fordítva meg a vételi árat kell nézni, mennyiért veszik meg tőled a valutát. :)

Amúgy ha nem akarod most elkölteni jobb ha hagyod EUR-ban.

2023. szept. 10. 16:20
 5/7 A kérdező kommentje:
Oké, és, amikor euro-t szeretnék mondjuk dollárra váltani, akkor mit nézzek?
2023. szept. 10. 16:25
 6/7 anonim ***** válasza:
50%

vételi ár = venni akarsz valutát

eladási ár = eladni akarod a valutát

valuta = külföldi fizetőeszköz

EURÓ ==> elad forintra

DOLLÁR ==> vétel forintról

duplán rosszul járni, minek a dollár ?

utazni amerikába ?

2023. szept. 10. 18:49
 7/7 anonim ***** válasza:
2023. szept. 10. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!