Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megint lehúzza az embert a...

Megint lehúzza az embert a biztosító, ilyen van?

Figyelt kérdés

Balesetet szenvedtem amire biztosítva vagyok a munkahelyemen(attól függetlenül hogy hol történt a baleset) illetve a lakásbiztosításunkhoz is tartozik plussz baleseti biztosítás.

Na most a lakásbiztosításnál le kell nyilatkozni, hogy már biztosítótól nem vettem fel és nem igényeltem a biztosítási összeget.

Na most ez mi a frászkarika? Ha nekem több biztosításom van, akkor ugyan arra a kárra csak egytől kaphatok pénzt? Ilyen létezik?

2023. szept. 8. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Letezik.
2023. szept. 8. 13:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindig is létezett.
2023. szept. 8. 13:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"Na most ez mi a frászkarika? Ha nekem több biztosításom van, akkor ugyan arra a kárra csak egytől kaphatok pénzt? Ilyen létezik?"

Létezik. A jogszabályok már nagyon régóta nem támogatják az ún. káron szerzést.

2023. szept. 8. 14:01
 4/7 anonim ***** válasza:
11%
Van ilyen, de nekem furcsa, mert a balesetbizosítás tudtommal nem az a kategória, ahol ne lehetne párhuzamosan több helyről is kártérítést kérni.
2023. szept. 8. 15:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"Az új Ptk. összegbiztosítási szerződés néven szabályozza azokat a szerződéseket, amelyekben a biztosítónak a szerződésben meghatározott összeg megfizetésével kell szolgáltatását teljesítenie [6:439. § (2) bekezdés]. Ide tartoznak az életbiztosítási és a balesetbiztosítási szerződések."

"A kárbiztosítással szemben [vö. 6:458-6:459. §] összegbiztosítás esetén a törvény kifejezetten megengedi a többszörös biztosítás lehetőségét. A felek így ugyanazon érdekre és kockázatra több biztosítást is köthetnek, és a szolgáltatást követelhetik valamennyi biztosítótól."

2023. szept. 8. 15:25
 6/7 anonim ***** válasza:
42%

A vonat "véletlen" levágja a lábát, ezért előtte egy hónappal vagy 40 biztosítónál biztosítást kötött a lábára,

szerinted kifizették ???

2023. szept. 8. 18:24
 7/7 anonim ***** válasza:
47%
#6 Nem, de nem azért mert 40 helyen kötött biztosítást, hanem azért mert nem véletlen baleset volt.
2023. szept. 8. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!