Megint lehúzza az embert a biztosító, ilyen van?
Balesetet szenvedtem amire biztosítva vagyok a munkahelyemen(attól függetlenül hogy hol történt a baleset) illetve a lakásbiztosításunkhoz is tartozik plussz baleseti biztosítás.
Na most a lakásbiztosításnál le kell nyilatkozni, hogy már biztosítótól nem vettem fel és nem igényeltem a biztosítási összeget.
Na most ez mi a frászkarika? Ha nekem több biztosításom van, akkor ugyan arra a kárra csak egytől kaphatok pénzt? Ilyen létezik?
"Na most ez mi a frászkarika? Ha nekem több biztosításom van, akkor ugyan arra a kárra csak egytől kaphatok pénzt? Ilyen létezik?"
Létezik. A jogszabályok már nagyon régóta nem támogatják az ún. káron szerzést.
"Az új Ptk. összegbiztosítási szerződés néven szabályozza azokat a szerződéseket, amelyekben a biztosítónak a szerződésben meghatározott összeg megfizetésével kell szolgáltatását teljesítenie [6:439. § (2) bekezdés]. Ide tartoznak az életbiztosítási és a balesetbiztosítási szerződések."
"A kárbiztosítással szemben [vö. 6:458-6:459. §] összegbiztosítás esetén a törvény kifejezetten megengedi a többszörös biztosítás lehetőségét. A felek így ugyanazon érdekre és kockázatra több biztosítást is köthetnek, és a szolgáltatást követelhetik valamennyi biztosítótól."
A vonat "véletlen" levágja a lábát, ezért előtte egy hónappal vagy 40 biztosítónál biztosítást kötött a lábára,
szerinted kifizették ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!