Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért számít mindenki ennyire...

Miért számít mindenki ennyire a nyugdíjra?

Figyelt kérdés

Holott ha saját magunknak összeraknánk a pénzt, akkor sokkal több kijönne, mint így, államilag.

Mit csinálnak azok, akik hisznek a nyugdíjban, és majd egyszer megszűnik ez a rendszer?

2010. okt. 16. 19:26
1 2
 11/16 Brain Storming ***** válasza:
75%

Nem árt, ha az embernek olyan munkája van, amivel élete végéig tud keresni, vigyáz az egészségére, és mindig van vmennyi szinten tartott tartaléka.

Én pl. a szüleimtől semmit nem fogok örökölni, és az utolsó házasságomban minden otthagytam a fiam miatt - utánam a fiam a volt nejemtől fogja örökölni a lakást, amiért tkp én dolgozta meg... én magam nem vagyok anyagias típus, és szerencsémre olyan munkám van, amit egészen addig tudok csináli, amíg agyilag tropa nem leszek... azután meg már úgysem fog érdekelni az egész:)

A nyugdíjas éveket úgyis csak az élvezi, aki szerencsés, mert azt egyrészt egészséggel meg kell érni, másrészt addigra mindennek meg kell lennie, adósságnak nem szabad maradnia. Tök felesleges egy életen át dolgozni vmiért, amit az ember nem tud még életében élvezni.

A "nyugdíjas nyugis évek" nem más, mint egy halom maszlag, aminek a profitját azok viszik el, akiket idő előtt nyugdíjaznak (korengedmény), és akik olyan módon kerestek marha sokat, h tkp csak a szellemi tőkét adták (vezető beosztásúak, stb.).

Én azt mondom, h elsősorban képességbe kell befektetni, de nem drága tanulással, hanem önálló tanulással, önképzéssel - nekem elhihetitek: soha egyetlen angolórát sem vettem, mégis ma a fő profilom az angoltanítás és fordítás; matekot csak középiskolában tanultam, meg egy fél évet fősulin, de lassan érettségire is készítek.

Képességfejlesztés és vigyázni az egészségre, de azért élvezni is az életet... no meg nem eladósodni - ebben van a nyugodt és derűs öregkor titka.

2010. okt. 17. 02:36
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem viszont nem véletlenül alakult ki ez a fajta elosztási rendszer és nem bízzák az egyénre, hogy félrerakjon öregkorára.

Először is az emberek hajlamosak rá, hogy az összes pénzüket feléljék, és mint látjuk, fel is élik, mert a média, a sok hülye reklám azt sulykolja, hogy mindent azonnal meg kell venni, akár Provident hitelből is. Még az sem rak félre egy fillért se, aki megtehetné.

Az állami nyugdíj úgy működik, hogy a jövedelme x%-át beteszi egy nagy kalapba az aktív dolgozói réteg, majd ennek a kalapnak a tartalmát visszaosszák az inaktív rétegnek. Azok befizetései, akik nem érik meg a nyugdíjas kort, vagy csak rövid ideig élnek nyugdíjasként, benn maradnak a nagy kalapban, amit szintén szét lehet osztani a többi nyugdíjas között. Ha kiszámolod, hogy mennyi pénz folyik be a TB-be egy minimálbérestől összesen, aztán hozzáadod, hányan nem fizetnek évekig, évtizedekig semmit, akkor gyakorlatilag éhen halnának öreg korukra, ha csak azt kapnák vissza, amit betettek a kalapba...

2010. okt. 22. 21:07
 13/16 A kérdező kommentje:

Először is az emberek hajlamosak rá, hogy az összes pénzüket feléljék, és mint látjuk, fel is élik, mert a média, a sok hülye reklám azt sulykolja, hogy mindent azonnal meg kell venni, akár Provident hitelből is. Még az sem rak félre egy fillért se, aki megtehetné.

Mert hagyják manipulálni magukat.

2010. okt. 23. 10:50
 14/16 anonim ***** válasza:

Igen, egyetértünk.

Az emberek tömegei nincsenek azon az intelligencia szinten, hogy meg tudják különböztetni, mi a manipuláció és mi a valódi rövid és hosszútávú érdekük. Az ismereteik szintje, a tudásuk, a pénzügyi kultúrájuk is nagyon alacsony, ezért manipulálhatók.

Kifejezetten utálom a banki reklámokat, mind-mind manipulatív, a többsége csúsztatás, félrevezető, de az egyik bank prospektusa határozottan tetszik még akkor is, ha ez is manipulatív:

Egy koldus, hajléktalan idős nő van a képen.

Alatta a szöveg: "Ő is azt hitte, hogy nem fogja megérni."

2010. okt. 23. 11:58
 15/16 anonim ***** válasza:

kieg:

"Holott - ha jól tudom - más országokban nem is létezik olyan, hogy "nyugdíj".

Látod, Téged is manipulált már valaki ezzel a téves információval, hiszen elég, ha kicsit nyugatabbra nézel, ahol a nyugdíjasok király módon élnek, egészségesen, boldogan, aktívan az állami nyugdíjukból és a magánnyugdíjukból.

Egyszer pl bringázni voltam Ausztriában. Csupa kisimult képű, életvidám, jól öltözött idős férfi, nő kerekezett körülöttünk. Messziről látszott, kik az osztrák nyugdíjasok, kik a magyarok. Azon a tájon kicsit más az életszínvonal és a nyugdíjasok élete is.

2010. okt. 23. 12:03
 16/16 A kérdező kommentje:

"Látod, Téged is manipulált már valaki ezzel a téves információval..."

Igazad van.

2010. okt. 23. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!