Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol lehet tájékozódni az...

Hol lehet tájékozódni az ETF-ekről? Milyen egyéb, esetleg tőzsdei ismeret szükséges hozzá? Van esetleg szakkönyv ebben a témában?

Figyelt kérdés
15-20 éves távlatban szeretnék belekezdeni, de megbizonyosodnék róla, hogy mennyire megbízható terület ez.

2023. aug. 31. 09:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"Ezek simán leírhatóak egy szakkönyvbe..."

Bele se akarok kezdeni, hogy milyen rengeteg probléma van ebben az állításban. Szakadj le a könyv témáról, és csapd fel az internetet.

2023. aug. 31. 10:39
 12/17 A kérdező kommentje:

9

Köszönöm, hogy válaszolsz. A hangnemet különösen.

2000 környékén lettem közgazdász. Nem szeretem a területet. Én még a papíros világban nőttem fel. Sokkal jobban szeretem újra és újra olvasni a dolgokat és végiggondolni. Tudom, hogy nem nekem való ez a mai világ. Túl gyors és sokszorosára növeli a stresszt.

Diverzifikáció szempontjából biztos vagyok benne, hogy találnék megfelelő ETF-et. Inkább az a része aggaszt, hogy lehet-e belőle válság 15-20 évben, közeljövőben, mert ez egy nagyon-nagyon nem konkrét befektetési forma és értem én, hogy még mindig csak 10-15%-át teszi ki a tőzsdei befektetéseknek, de volt ez nem olyan régen még fele ennyi is. Nem tudom, hogy jobb-e csak rövidebb távon, 5-8 évben gondolkodni vele. És ebben a távban érdemes-e egyáltalán belekezdeni, mennyi időt kell ráfordítani, mert abból nagyon kevés van nekem sajnos.

2023. aug. 31. 10:42
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

#9 vagyok. Ahogy a 11-es írja, szakadj le a könyv témáról. Használd az internetet. Google. Youtube. Nem tudunk mást mondani, ha ezt nem érted meg, akkor sem. Minden jót, sok sikert.

2023. aug. 31. 10:52
 14/17 A kérdező kommentje:

11 13 és többiek.

Megértem. Köszönöm a válaszokat!

2023. aug. 31. 11:06
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Justetf.com

Ezen az oldalon vannak rövid összefoglaló cikkek az általánosságokról, alapismeretekhez jó forrás. Továbbá konkrét ETF-ekre is lehet szűrni és specifikus információhoz jutni, itt is letöltheted a prospektust, KIDet meg az éves/féléves jelentéseket, mutatja a portfoliok aktuális tartalmát.

Magyar adózási specifikumok nincsenek, de egyszerű: TBSZ számla kell és akkor adómentes.

Érdemes youtube-on megnézni pár videot a témában, magyar nyelvűekből ajánlom Bence Balázs, iletve az Érthető Pénz csatornákat.

2023. aug. 31. 11:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Bence Balázstól nekem futkos a hideg a hátamon.

Olyan az előadásmódja mintha retardált óvodásoknak akarna magyarázni.

2023. aug. 31. 11:19
 17/17 A kérdező kommentje:

15

Justetf.com

Nini! Egy szakkönyv - elektronikusan. :D

Köszönöm.

2023. aug. 31. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!