Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol lehet tájékozódni az...

Hol lehet tájékozódni az ETF-ekről? Milyen egyéb, esetleg tőzsdei ismeret szükséges hozzá? Van esetleg szakkönyv ebben a témában?

Figyelt kérdés
15-20 éves távlatban szeretnék belekezdeni, de megbizonyosodnék róla, hogy mennyire megbízható terület ez.

2023. aug. 31. 09:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
beírod google-be, és elolvasod amiket feldob.
2023. aug. 31. 09:58
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
internet
2023. aug. 31. 10:01
 3/17 A kérdező kommentje:
Tehát nincsen még szakirodalom semmilyen nyelven?
2023. aug. 31. 10:04
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy könyv nem fog neked naprakész információkkal szolgálni, maximum nagy általánosságokat ír le.
2023. aug. 31. 10:09
 5/17 anonim ***** válasza:
68%

Hihetetlennek tartom, hogy valaki befektetési kérdésekben egy nyomtatott könyvből akar tájékozódni.

Illetve azt is, hogy valaki 2023-ban képtelen használni a google-t hogy megtalálja az infókat amire szüksége van.

2023. aug. 31. 10:11
 6/17 A kérdező kommentje:

4

Az általánosságokra van szükségem első sorban. Ha valamit nem ismersz, nem a részletekkel kell indítanod. Belekezdésről van szó. Típusoktól az adózásig minden érdekel, ezek pedig általánosságok. Ment a pipa!

5

Az internetre bárki-bármit beírhat. Például most te is és én is ezt teszem. Ha van szakirodalom, az érdekel.

Tegyük fel, hogy sakkozni szeretnél megtanulni. Igen! Mindenképpen vegyél néhány könyvet! Különben az életben nem fogsz elfogadható szinten sakkozni sem.

A kérdésre a válaszod pedig az, hogy "Nem. Nem tudok ilyenről."

És akkor tudnám azt írni, hogy köszönöm.

2023. aug. 31. 10:17
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

"Típusoktól az adózásig minden érdekel, ezek pedig általánosságok. Ment a pipa!"

Az adózási vonzatok kb évről évre változhatnak, lásd most a szochoval.

Egy szakkönyv nem képes lépést tartani ezzel, ami ennyire változó.

Amúgy kitaláltam, hozzád is eljutott a Lightyear reklámkampánya, és most te is ráizgultál az ETF-ra hogy ez valami hatalmas nagy titkos sikerrecept?

2023. aug. 31. 10:20
 8/17 anonim ***** válasza:
75%
Amúgy "befektetési szakirodalomba" olyan könyveket emlegetnek kötelező "bibliaként" mint Benjamin Graham - Az Intelligens Befektető ami egy 1949-es könyv. Ezért mondom hogy az interneten előbb fogsz naprakész infókat találni, mint holmi "szakkönyvekben".
2023. aug. 31. 10:29
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemi kutatóként dolgozok, mellette innovációval foglalkozó cégem van, és természetesen befektetéseim is, elég komoly portfólióval.

Szerintem olyan könyv, amikre te referálsz, nem volt a kezemben a 2000-es évek eleje óta. Még az ötletet is nevetségesnek tartom. Üdv az internet világában. Tanuld meg használni, vagy inkább bízd egy alapkezelőre a pénzed, különben ez tragikomikus lesz.

2023. aug. 31. 10:29
 10/17 A kérdező kommentje:

7

Általánosság: szocho terheli.

A mértéke változik!

(Jaj. Eszembe jutott. Most olvastam át, amit írtam. Tehát eddig nem terhelte a szocho, csak a mostani kormányagymenést, kibaxosdit mondod, hogy mindenki az állampapír piacra menjen. Oké... Mondjuk természetesen Magyarország egy kivételes ország az EU-ban. Nálunk máról-holnapra minden is megtörténhet, főleg, ha a lehető legtöbb pénzt akarják kisebb rétegektől beszedni, hogy azért lázadás ne legyen...)

A szakkönyv leírná, hogy szochos, mikor ehos is esetleg vagy akármilyen adóköteles, osztalékadós akár.

A mértékét meg megnézem a NAV honlapján persze.

Kitaláltad. Majdnem. - Sosem hallottam a Lightyear-ról. Itt a gyakorin jött szembe velem egy ETF-es kérdés. Azt hittem elsőre, hogy a gumigyártóra gondolsz, de az Goodyear. Nem izgultam rá semmire, mert akkor már a bankban intéznék valami tőzsdeszámlát.

Jelenleg kénytelen vagyok állampapírokba tenni a kevés pénzünket, mert nagyon biztonságpárti vagyok. Pontosan tudom, hogy a legtöbb, amit tehet az ember, hogy diverzifikál. Az ETF pedig egy masszívan diverzifikált valami, ezért érdekel, főleg a biztonsága és a költségei, hozzáférhetősége. Ezek simán leírhatóak egy szakkönyvbe...

2023. aug. 31. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!