Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha hirtelen kell pénzhez...

Ha hirtelen kell pénzhez jutnom,mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Úgy alakult,hogy hírtelen köktöznöm kell. Szerencsére tudok hitelt felvenni és így lehet saját lakásom,de kell hozzá önerő ami sajnos nekem jelenleg nincsen.

Már amit tudtam cuccaimat elkezdtem eladni,de az kevés lesz és van amire pedig nyilván szükségem lesz még az élethez (például hűtőm,tv-m).

Hogyan tudnék hirtlen pénzt szerezni? 1-2 hónapon belül kéne 1-2 millió forintom legyen. Dolgozom,de a fizetésem ahoz kevés,hogy annyit félre tudjak tenni ilyen kis idő alatt.

Szülőktől kérni szintén nem opció sajnos,mert nekik sincs túl sok, én segítek nekik a vásárlásban is.

2023. aug. 30. 10:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Költözz albérletbe és gyűjts önerőt. Ha megvan, bele tudsz vágni a hitelbe.
2023. aug. 30. 10:44
 2/12 anonim ***** válasza:
79%

Hát a hitel önerőt nem lehet hitellel fedezni.

Ergó maradnak az opciók, hogy család, barátok, extra meló, dolgok eladása, vagy ha lány vagy, akkor...

Nincs varázs pénzfa amit le lehet szüretelni sajnos.

2023. aug. 30. 11:06
 3/12 anonim ***** válasza:
65%

Mihez értesz?

Nyilván semmihez, amiből legálisan/tisztességesen ennyit ilyen rövid idő alatt elő lehet teremteni, szóval marad a rosszlanyok.hu

2023. aug. 30. 12:52
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan, hitel önerőt nem tudod hitellel fedezni.

A tv egyébként mennyire szükséges a létfennrartáshoz? :)

Én a hűtő eladását is megfontolnám, vennék kisebbet, használtat. Télire egyébként is fölösleges tud lenni ha pl van egy hideg teraszod.

Okostelefon, internet? Nem kell.

Ha hitelképes vagy, és tényleg csak 1-2 millióra van szükséged, akkor valószínűleg keresel is annyit, hogy ezt 1-2 év alatt össze tudd spórolni. Addig lehet máshol lakni, akár másokkal is.

2023. aug. 30. 14:39
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Talán van 1 lehetőség, ha elég magas a fizetésed.

Most vették meg a szomszéd hàzat, az önerőt személyi kölcsönből oldották meg. Azt hiszem másfélmilliót vettek fel a meglévő pénz mellé.

Érdemes utánanézni, hátha.

Hiteles intézte nekik.

2023. aug. 31. 01:11
 6/12 A kérdező kommentje:

1-es az albérlet nem opció,az egy plusz kiadás lenne és még annyit se sikerülne félretenni amit eddig.

3-as köszi a bizalmat,ha semmihez sem értenék akkor most nem tartanék lakásvásárlásnál. a rosszlányokat pedig meghagyom neked,látom itt úgyis sokan értenek hozzá.

4-esre inkább nem reagálok,gondolom amiket felsoroltál neked sincs egyik se.

5-ös köszönöm az egyetlen értelmes választ! Erre nem gondoltam,megkérdezem a hitelügyintézőt,hogy erre van-e lehetőségem.

DE AZÉRT MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A SEGÍTŐ SZÁNDÉKOT!

2023. aug. 31. 09:52
 7/12 anonim ***** válasza:

Mint az egyik "nem értelmes" válasz (#2) írója, megsúgom hogy az #5-ös válasza nem működik, ilyennel akkor lehet trükközni ha több személy vesz fel hitelt és bujkálnak egymás hitelminősítői elől.

Hitelhez önrészt hitellel nem lehet fedezni. Pont.

Ha nincs annyi pénzed, hogy albi mellett félretegyél, akkor pedig végképp rossz ötlet hitelt felvenned. Számolj picit kérlek, mielőtt idióta pénzügyi döntést hozol. Elképzelhető, hogy csak a hitel KAMATÁRA többet fizetsz majd mint albiba tennéd, rettenetes ötlet. De látom te okosabb vagy, mint mindenki.

2023. aug. 31. 09:58
 8/12 A kérdező kommentje:

kedves 7#-es! Nem azt mondtam,hogy nincs pénzem albérelte. Kérlek akkor olvasd el mégegyszer a mondatot! Azt írtam,hogy ha most albérletre költenék akkor még annyit se tudnék félretenni,mint eddig. Pontosítva: az egy felesleges plusz kiadás lenne. Más a tv-met akarja eladatni,de azért még költsek albérletre?

Egyébként a 2-es válasz még elment volna, épp azért nem reagáltam rá,mert "ha lány vagy, akkor..."

2023. aug. 31. 10:07
 9/12 anonim ***** válasza:

Ne húzz fel.

Számolj.

Felveszel egy gigantikus hitelt. Annak a hitelnek lesz egy tőke, és egy kamattartozás része. Jelenleg egy 30-40M-s hitelre csak a kamat (a plusz, amit a banknak fizetsz, a tőke térítése mellett) körülbelül háromszor annyi mint amennyiért egy albit tudnál bérelni. Emellett, ha albit bérelsz, a te tőkéd befektetve még kamatozna is, ergó duplán buksz.

Jelenleg a hatalmas idióta aki hitelre vesz lakást. Ezt nem tudom finomabban fogalmazni. Ha nem érted, hogy miről beszélek, akkor kérlek ne hozz pénzügyi döntést, hanem bízd a gondviselődre.

2023. aug. 31. 10:17
 10/12 anonim ***** válasza:

#6: Meg lehet sértődni, de ez van. Akinek van olyan tudása, amivel hirtelen havi 1M marad a zsebében a jelenlegi bevételén felül, annak nem kell megkérdezni itt, mi ez a tudás. Így nem marad más legális megoldás, mint a tested áruba bocsátása. Lelked rajta, ha ezt nem akarod megtenni, ez a normális. De attól még a válasz a kérdésedre.

Egyébként, ha hitel önerőt össze tudtál szedni, akkor a maradék is meglesz, max nem 1 hónap alatt, hanem 1 év alatt. Ha nem saját erőből jött össze az eddigi, akkor meg jobb is, mert a hitelfelvétel után jelentenél csődöt

2023. aug. 31. 10:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!