Facebookon árult a srác focimezeket, előre utalva kifizettem 50.000forintot, mezt természetesen nem küldte több hónapos ígérgetés után sem, feljelentést szeretnék tenni. Mi a menete ennek? Mit vigyek a rendőrségre?
Hívd fel a bankodat és mond el, hogy mi történt. Ha szerencséd van, akkor visszahívják a pénzedet.
Én egy hintaszék rendeléssel jártam hasonlóképpen és igaz egy hónapba telt, de vissza kaptam a pénzem. (az nem magánszemély hanem ál cég volt)+ karácsony...és nem voltam elég figyelmes, mert úgy ajánlotta a sógornőm az oldalt, azt hittem, ő már rendelt onnan, mert folyton rendel v.mit.
Az sem lehet normális, aki saját nevét adja az ilyen csalásokhoz. És még el is küldi neked az iratai másolatát. Ha a sajátja egyáltalán.
A bankszámlakivonatot azért töltsd le még a bankod honlapjáról, azt is nyomtasd ki, azt a havit, amikor elutaltad a pénzt és azt is csatold a feljelentéshez.
A bankszámlakivonaton jó esetben az is látható, ha a megadott név/bankszámlaszám nem egyezik, ha mindketten azonos banknál vagytok, pl. OTP, akkor látni fogod, hogy arra a névre szól-e a bankszámlaszám, amit neked megadott és amiről a kártyákat elküldte.
Ez a "Szabó Róbert" név, amit privátban küldtél, tipikus roma név, lehet, hogy a körözésekben fent is van a feje az ürgének csalásért, ha a saját nevében követte el a csalásokat.
"nem fogod fel hogy leszarom azt az 50ezret? Fél nap alatt keresek ennyit"
De jó neked, kérdező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!