8 hektár 300 AK földemért 40 milliót ajánlott a földszomszéd, érdemes lehet eladni?
Ki van adva 90.000 Ft / hektár áron, adózva nem hoz olyan nagyon sokat.
Viszont néztem, hogy 40 millióért az árából már tudnék venni budapesti ingatlant, azt meg ki tudnám adni legalább havi 180e ft-ba, szóval 2x annyit hozna mint a föld, és az aszály miatt sem kéne aggódnom vagy hogy akkugyárat épít rá az állam és megveszi nyomott áron tőlem a földet.
Viszont 300%-kal nőtt a föld ára az elmúlt pár év alatt, lehet a jövőben mégnagyobbat fog ugrani.
A föld akkor érné meg, ha én művelném, de nincsenek hozzá eszközeim és tudásom sem, örököltem nagyszüleimtől. Ez esetben lehet el kéne végül is adni? Vagy spekulálva arra támaszkodni, hogy tovább nő az értéke?
A földnek nem fog esni az ára kb. soha. De egyszer 300 majd 380 AK, ki kellene találni mi mennyi. A terület egyáltalán 8ha? Az öntözési lehetőség az mi? Van rajta bevizsgált, engedélyezett kút, vagy csak azt gondolod, hogy nem beton, akkor lehet kutat fúrni rajta? Mert ekkora táblára nem biztos, hogy furatna bárki is-. Ha tényleg ilyen jó a minősége, akkor még többet is érhet, mint 2M/ha. Vagy mégse olyan cukormázas a helyzet. Mint pl, hogy vannak évek, amikor 0 árbevételt produkál a terület.
Ja és 8 ha művelésének neki se akarj állni, még ha tudást szereznél is.
Azt is számold hozzá, hogy a termőföldnek jelenleg 0, azaz nulla költsége van, hogy termeljen neked. Egy lakásnál ez nagyon nincs így. Többé kevésbé folyamatos pénz, idő és energiaráfordítást igényel.
Nem úgy van, hogy a szomszéd gondol, írtok erről egy papírt az Oktávia tetején, és megveszi. A környéken lehet állattartó telep, annak elővásárlási joga van.
Hektáronként 5 millió reális ár, de nyilván függ milyen megyében vagy, milyen lokációval.
Az akkugyáras részhez: csak örülni tudnál, ha olyan szerencse érne, hogy akkugyárat építenek az ősi jussodra... Tudom, hogy a "Fidesz rósz" és az "akkugyár rósz", de a realitás az, hogy élelmes emberek erre spekulálnak (mint egy rokonom), és megveszik a földeket, hogy az akkugyár tőlük vegye meg NAGYON jó áron.
12
Arra mondjuk hiába spekulál, a helyi fideszes erő tudni fogja előre hol a kiszemelt terület és utána addig zsarolnak amíg el nem adod nekik a földet. És majd tőle veszi meg az akkugyar állami támogatással 10x áron.. LSD győri Audi.
13,
Biztosan vannak rémtörténetek, nekem ez a nagyon közeli rokonom tízmilliókat keresett egy akkugyáron, úgy hogy semmi köze a politikához vagy NER-hez..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!