Megéri Skóciába kiköltözni?
Leginkább Aberdeenre gondoltam, de Inverness is szimpatikus
Nehéz oda a munkavállalói? Mennyire más a skót angol az angliai angoltól?
Kettes, ez a komédia szörnyű. Akkor inkább riogasd ezzel az embereket: https://www.youtube.com/watch?v=1jHfY0dDZxA
Ugyan azok a feltételek, mintha mondjuk Londonba akarnál költözni. Az, hogy megéri-e ott kezdődik, hogy tudsz-e angolul és van-e olyan végzettséget, amire kapsz vízumot. Ha ezek megvannak, akkor a kérdés, hogy a tudásodra a kiválasztott helyen van-e igény.
3 évig éltem Aberdeenben, 4-et Glasgowban és bár a videó értelemszerűen a túlzásra épít (eleve igyekszik minél több helyi szlenget is beépíteni, ugye, még az erős akcentuson felül is), de tapasztalataim alapján nagyon is 'spot on', ahogy arrafelé mondják. Főleg az idősebb generációk akik jelentős része alapból is nagyon durván nyomják a skót akcentust, de a fiatalabb kollegáimnak is kedvelt szórakozása volt, ha bosszantani akartak valaki nem helyit, hogy egy pillanat alatt váltottak az angolosabb beszédről pont ugyanilyen erős skót akcentusra, mint ami a videóban is hallható.
4-es: a 2-es által belinkelt video egy komédia, értelemszerüen valamennyire túloz.
A te általad feltett videó elvileg valóságos helyzet, a felszólaló egy müvelt ember, aki valamennyire igyekszik az Oxford-english-t beszélni, de ENNEK ELLENÉRE egy másik, hasonlóan képzett, angol anyanyelvü valaki sem érti!
Szóval ez szerintem inkább elriasztóbb, mint az elsö, mert az "karikatúra", ez meg valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!