Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vissza lehet igényelni a be...

Vissza lehet igényelni a be fizetett német nyugdíjjárulékot?

Figyelt kérdés

6 évet dolgoztam Németországban. Az egyik kollégám azt állítja vissza lehet. Én olvastam egy cikket a Németországi magyarok oldalon, hogy mint EU-s állampolgár nem tudok semmit visszaigényelni. Legfeljebb, ha magam fizettem még magánnyugdíjat vagy ism.

Amennyiben nem tudom visszaigényelni, van valami teendőm? Vagy csak fent kell tartanom a bankszámlám hogy mire nyugdíjasz leszek jöjjön az a havi 120-130 Euró ?

Előre is köszönöm.

2023. aug. 23. 13:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Igaz nem most hanem 12 éve volt.

Szlovák kolléganő elérte a nyugdíj korhatárt.Mivel nem volt meg 15 év munkaviszony nyugdíjat nem de visszakapta a nyugdijalapját.

2023. aug. 24. 10:56
 2/3 anonim ***** válasza:

1#vagyok rákerestem neked van időm

[link]

2023. aug. 24. 10:58
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! átolvasom.
2023. aug. 24. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!