Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akik külföldre költöznek azok...

Akik külföldre költöznek azok általában hazaköltöznek egy idő után vagy ott maradnak?

Figyelt kérdés

2023. aug. 16. 01:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Van aki igen, van aki nem. Nem lehet általánosítani.

Én pl 7x dolgoztam külföldön huzamosabb ideig, 3x európa, 1x kanada, és 3x ázsia, és most budapesten élek.

2023. aug. 16. 02:06
 2/8 anonim ***** válasza:
20%
Jelentős részűk igen, sokan nem tudnak akkarnak beilleszkedni.
2023. aug. 16. 02:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
En kulfoldon elek 6 eve , es nem tervezek hazajonni. Viszont tobb olyan kollegam is volt, aki rovid tavra tervezett, osszesporolni egy kis penzt , hogy tudjon venni otthon egy hazat/lakast, aztan irany haza. Persze ez meg a CSOK elott volt, most nem tudom mi a helyzet veluk, de van ilyen is.
2023. aug. 16. 05:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én pont tegnap költöztem haza (egyéb okok miatt), ahogy leszálltam a repülőről már tudtam is, hogy 2 max 3 évet maradok.
2023. aug. 16. 16:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A többség aki tud és akar is dolgozni, nem jön haza.
2023. aug. 16. 18:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sváb faluban élek. Itt egyetlen embert ismerek, aki külföldre ment a családjával, hogy anyagilag összeszedje magát, de gyorsan hazajött -> anyuci szoknyája hiányzott neki.

2 unokaöcsém is kiment (nem svábok), majd 6-8 hónap után hazajöttek, mert honvágyuk volt -> szintén anyuci szoknyája hiányzott nekik szerintem.

Azok, akiknek sikerült "felnőniük" és el tudták engedni anyucit, azok közül egy sem jött haza. Olyan is volt, aki itthon vett építési telket, elkezdett építeni rá, kiment, majd idővel kirakta rá a táblát, hogy "eladó". Ők sem jönnek már haza.

2023. aug. 17. 07:16
 7/8 Senior Séf ***** válasza:
100%
Szívet cseréljen az, aki hazát cserél, mondta Tompa Mihály. Esetemben igaza is van. 50 voltam, amikor puszta kalandvágyból nekivágtunk Németországnak egy fillér, (na jó, 600 €-val) vagy valami hasznos ismeretség nélkül. Sikerült megvetni a lábunkat, 6 év alatt lakásunk lett és barátokat szereztünk. Németország befogadott minket, de én nem tudtam befogadni Németországot. 8 éve hazajöttünk. Emléknek szép, a barátainkkal a mai napig tartjuk a kapcsolatot, néha meglátogatjuk egymást, de vissza nem vágyom. Itt vagyok otthon.
2023. aug. 23. 16:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Ilyen is van, sok. Én szinte mindenhol jól tudom magam érezni, azt az érzést, hogy honvágy, szerintem nem is ismerem. :)
2023. aug. 25. 05:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!