Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ezek közül ti mit vennétek...

Ezek közül ti mit vennétek inkább??

Figyelt kérdés

(Trágár rosszindulatú hozzászólásokból nem kérek)

Szeretnék valamiből egy kis zsebpénzt keresni és van egy pár ötletem.

-festmènyek (szeretek nagyon festeni és úgy gondoltam hogy csinálok egy szép festményt és eladom)

-limitált kiadású dolgok eladása (legyen az bármi. Smink, ruha, cipő)

-általam kèszített karkötők

2023. aug. 15. 23:40
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Vagy azon is gondolkoztam hogy külföldről vagy külföldi termèkeket forgalmazok amiket Magyarországon nem lehet kapni. Pl:különleges èdessègek, italok,esetleg bőrápolók, vagy bármi különlegessèg
2023. aug. 16. 10:59
 12/21 anonim ***** válasza:
48%
Mindent meg lehet rendelni interneten.
2023. aug. 16. 11:08
 13/21 anonim ***** válasza:
43%

Meg eleve kereskedelmi tevékenység amit tervezel, amihez vállalkozás kell. A szeszesitalok forgalmazásához pedig jövedéki engedély.

De mivel még bizonyára 18 év alatt vagy, ráérsz még ezzel foglalkozni később, hacsak nem a szüleid nevén akarod a vállalkozást futtatni.

2023. aug. 16. 11:10
 14/21 anonim ***** válasza:
48%

Mindenképpen abból érdemes üzleti vállalkozást csinálni, amihez értesz, ismered a dolgok értékét, árát, ismered a piac és az igények változásait, így fel tudod mérni a lehetőségeket és kockázatokat is. Mindegy, hogy mi az, amivel üzletelsz. Ha ismered a piacot, akkor fel tudod mérni a kockázatokat és képes lehetsz nyerni rajta. Ha nem ismered a piacot, akkor a kockázatokat és buktatókat sem tudod felmérni, csak vaktában próbálkozol.

Érdemes lehetőleg kisebb tétben kezdeni, hogy minél kevesebbet bukj, ha mégsem jön be az üzlet. Csak ne kapj vérszemet az első sikerek után, mert attól, hogy elsőre jól működik valami, még nem garantált, hogy a második, harmadik, sokadik alkalomra ugyanúgy bejön az üzlet.

Például sok területen vannak termék ciklusok és míg a termékciklus elején a friss termék lehet, hogy jól forog, ha már közeledik a ciklus vége és jön helyette az újabb változat, akkor könnyen lehet, hogy a már kifutás felé tartó terméket már messze nem tudod olyan jó áron eladni, sőt akár sokat bukhatsz is rajta, hogy megszabadulj tőle. Ha nagy pénzéhségedben a kezdeti sikerektől fellelkesülve pont a termékciklus végére sikerül egy kifutó terméket nagy mennyiségben bevásárolnod, amitől aztán csak csak veszteséggel tudsz megszabadulni, akkor abból akár komoly bukta is lehet.

A festményekkel is előfordulhat ugyanez, mert ha te állítod elő, akkor is van bekerülési költsége (alapanyag, eszközök, idő, energia, tárolás, szállítás), amit ki kéne termelnie az üzletnek. És a képek iránti érdeklődés, divatok, trendek, stílusok is mind változhatnak.

A legtöbb területre igaz, hogy nem elég csak jól csinálni valamit, azt a valamit eladni is tudni kell, mert az értékesítés egy külön tudomány. Jól festeni/rajzolni még nem biztos, hogy elég, ha nem tudod jó áron el is adni az alkotásaidat. Elég sok festőt és egyéb művészt tart nyilván a művészettörténet, akiknek a tehetségét csak a haláluk után fedezték fel.

Persze próbálkozz, mert anélkül sosem derül ki, hogy mi megy és mivel járhatsz sikerrel. Csak ne felejts hozzá tanulni is róla, hogy mit hogyan érdemes csinálni.

2023. aug. 16. 19:20
 15/21 A kérdező kommentje:
Nem értek egyet sok mindenkivel!!! Ha értesz a kereskedéshez akkor még egy tollat is simán el adsz!! #wall street farkasa🤟🏽🐺💰💸
2023. aug. 17. 00:26
 16/21 anonim ***** válasza:
65%

"Ha értesz a kereskedéshez akkor még egy tollat is simán el adsz!! #wall street farkasa"

Igen, csak te nem értesz hozzá, épp azért osztod meg ezen a fórumon az idiótábbnál idiótább ötleteidet javaslatokra várva, ahelyett hogy bármilyen profitábilis tevékenységet űznél 😉

2023. aug. 17. 01:08
 17/21 anonim ***** válasza:
22%
Kérdező még iskolás. Ha elvégez egy gazdaságtudományi vagy kereskedelmi egyetemi szakot, akkor más ötletei lesznek majd.
2023. aug. 17. 15:01
 18/21 anonim válasza:
Első vagyok. Lelehet bőgni, amit írtam, de amikor én iskolás voltam, nekem sem volt ennél jobb lehetőségem, abból kell kiindulni ami van, mert még fiatal a kérdező, nem lehet mindenki ennyi idősen sikeres vállalkozó. Nem kell feltétlen egy világmegváltó dolgot feltalálni ahhoz, hogy keressen egy kis zsebpénzt. Nem arról beszélt, hogy venni szeretne a pénzből egy 10 hektáros telket egy 300 négyzetméteres kertes házzal és egy Ferrari-t, hanem zsebpénzről. Ha pedig ennyire bele akarunk menni, nagyon kreatív kell legyél ahhoz, hogy valami teljesen új dolgot forgalmazz, ami még nem létezik.
2023. aug. 18. 17:45
 19/21 anonim válasza:
42%
És még egy dolog. Az hogy a random festmény kutya se veszi meg nem teljesen igaz. Emberfüggő, ugyanúgy ahogy például van, aki csak a márkás ruhákat vásárolja, mert màrkás, viszont van, aki megvesz egy noname cuccot vagy fast fashion oldalakról is szívesen rendel, mert tetszik neki az adott dolog, és nem az a feltétele, hogy mindegy milyen, csak márkás legyen.
2023. aug. 18. 17:49
 20/21 anonim ***** válasza:
Érdemes próbálgatni a túlárazást, akár szemtelenül is, de észben kell tartani, hogy egyre szűkebb körhöz kell odatalálnod az elszálló árcédulákkal, és bizonyos szint fölött erősen alkalmazkodnod is szükséges hozzájuk, ha érted, mire gondolok.
2023. aug. 23. 07:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!