Hogyan írják át a villanyórát?
Sziasztok.
Én és a családom szolgálati lakásban laktunk. Az édesanyám A Mávnál dolgozott, tőlük kapott lakást.
A vizet a Máv rendezte, tehát a Máv lakbérben benne volt.
A gáz kikapcsoltattuk, tartozás nélkül.
A villannyal eladósodtunk és töltős órát helyeztek fel.
Anyámnak megszűnt a munkahelye és elkellett költöznünk.
A lakást töltős villanyórával adtuk le.
A lakás tulajdonosa a MÁV.
Most kiadta új bérlőnek a lakást.
Az új bérlő át tudja írni az órákat a nevére?
Fel tud szereltetni új órákat?
Köszönöm a válaszokat.
A tartozásos órát is át lehet íratni adásvételivel vagy bérleti szerződéssel, amin szerepel az átadáskori óraállás.
Aztán a régit bevasalják a régi tulajon/bérlőn, az új ember meg tiszta lappal kezdheti. Gondolj bele, ha veszel egy lakást és az előző tulajnak van 1000 forint tartozása, akkor gyakorlatilag nem tudod a saját tulajdonod használni?
Tehát 3-as az új bérlő be megy a bérleti szerződésével az Eon-hoz és kap új órákat? Mert mi töltős órákat hagytunk ott. Azokon nincsen óra állás. A Máv vissza vette a lakást. Gondolom, rögzítette az állásokat.
Tehát nem jöhetnek azzal, hogy nem írjuk át/nem szerelünk felújakat, mert tartozás van?
6: a béltő nem kap semmit. A tulajdonos tudja az órát cseréltetni. Az, hogy ti mit hagytatok ott a kutyát nem érdekli. Gondolod, ha egyszer egy lakásban előre fizetős órát raktak fel, akkor utána örökké mindenki ezzel bohóckodhat?
Amúgy ha már nem laktok ott mit érdekel az egész?
7-es A Máv mikor ki adta a lakást, nem foglalkozott azzal, hogy mikor kiadta a lakást az új bérlőnek, akkor lehet hogy nem tudja majd a bérlő magára írni a villanyórát.
Csak azért érdekelt, mert utánunk költözött oda és "miattunk" most bajba került és sajnáltam ezért.
De utána néztem, neki átkell tudni íratni a bérleti szerződéssel.
Amúgy hogyan tudtatok villanyból ilyen tartozást felhalmozni? Villannyal fűtöttetek?
Te nem tudtál besegíteni anyukádnak diákmunkával vagy valamivel, hogy könnyebb legyen a helyzetetek?
Kevesebbet diktáltunk be mint ami a valóság volt.
Az éves leolvasásnál nem voltunk otthon.
De egyszer lebuktunk a Digi miatt.
Jött az Eon-os, nem voltunk otthon (otthon voltunk), közben jött a Digi be üzemelni a set top boxot és be engedtük és ezt észrevette az Eon-os és visszajött és lefényképezte az órát.
Kiszálázták a kötbért kaptunk részlet fizetést. De nem tudtunk fizetni és utána kaptunk töltős órát védendő fogyasztó jogcímen.
Védendő fogyasztó: én:mozgássérült, testvérem:látássérült, enyhén szellemi fogyatékos
Nem tudtam segíteni, egyrészt azért mert nem tudtam róla, hogy van elmaradás, másrészt az állapotom miatt nem tudtam úgy elmenni dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!