Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Meg lehet élni havi 100 - 150...

Meg lehet élni havi 100 - 150 000 Ft-ból?

Figyelt kérdés

Lakáshitelben gondolkozom.

Ha felveszem, akkor az ingatlan a sajátom lenne, így albérletet nem kéne fizetnem, csak havi kb. 30 000 Ft-nyi rezsit és a hiteltörlesztés után havonta kb a fenti (100 - 150 000 Ft) maradna a "zsebemben". Azaz ebből kellene megélnem. Tudom, hogy ez szűkös körülményeket biztosít, de ha reális megélni ebből az összegből (később a hitel csökkenne és remélhetőleg a fizum nőne) szerintetek? Ha kicsit minimalistán is kéne élnem pár évig, szerintem megéri, hogy később lehessen egy saját kis lakásom.

Álltalában csak hetente egyszer, hétvégén szoktam valamilyen nagy adag (de egészséges és finom) főtt ételt készíteni magamnak, amelyet aztán beosztok a hétre - nem zavar, hogy sokáig ugyan azt eszem. Nőként álltalában nem eszek túl sokat, ezen felül csak reggelit és vacsorát kéne megoldanom.

Tisztálkodási, stb. dolgokra álltalában jó ár-érték arányú, Balea termékeket szoktam használni, tehát egy hónapra minden egészségügyi és tisztasági termék kijön 5 000 Ft környéki összegből.

Ruháim bőven vannak, és nincs igényem rá, hogy többet felhalmozzak (egy kis lakásban különben is véges a tárlolási lehetőség): ezekre álltalában vigyázok és ha valami mégis sérülne, igyekszem megjavítani. Tehát előre láthatóan ruhára sem kéne havi szinten költenem.

Mivel a legtöbb esetben biciklivel járok, ezért csak pár jegyet szoktam elhasználni havonta - nem éri meg bérletet vennem. Egyébként télen is biciklivel szoktam járni, van biciklis ruhám hideg és esős időre is. Irodai munkát végzek, és a munkahelyem csak heti 1 irodai munkavégzést követel meg, így jelentős utazási költségekkel nem kell számolnom télen sem.

Néha van alkalmam rá, hogy havonta 1-2 nap alkalmi munkát végezzek hétvégén, ami alkalmanként 10-15 000 Ft-ot fizet, bár ez változó van hogy 1 hónapban többször is van lehetőségem menni, néha egyáltalán nem, tehát ez sajnos egyáltalán nem fix.

Szerintetek a fenti paraméterek mellett reális ennyi összegből megélni? Ti felvennétek a helyemben a lakáshitelt?

2023. aug. 9. 17:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Meg lehet oldani, ha gyakorlatilag semmit sem csinálsz, csak dolgozol és alszol, ezen felül nem mozdulsz ki sehova és semmi szórakozás, otthon se, meg persze net, tv, telefon előfizetés nuku.
2023. aug. 9. 17:22
 2/12 A kérdező kommentje:

Ki szoktam néha mozdulni. Erre nem feltétlen kell költeni. El szoktam járni 1 napos bicikli túrákra, ételt viszek magammal, így nem költök ott sem semmit. Néha akadnak ingyenes rendezvények is. Az internettel együtt tehát inkább 30 - 40 000 Ft-os költséget jelentene az, hogy a lakásban legyen minden (internet+telefon, TV-t egyébként sem szoktam nézni).

Nyaralni kb. évek óta nem voltam, tehát ez nem olyasmi, amiről le kéne mondanom.

2023. aug. 9. 17:31
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogsz kapni annyi hitelt, ami így kicentizi a jövedelmed

A bankot nem érdekli, hogy Te nem eszel, meg Balea tusfürdőt használsz....

Gondolom 500 ezer alatt keresel, 5 éves kamatperiódusnál maximum a fizud 25%-a lehet a hiteltörlesztő, akkor vagy brutálisan sok önerővel rendelkezel, vagy nem jön ki a matek

2023. aug. 9. 18:34
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Meg. Nyomorban, de meg.
2023. aug. 9. 18:49
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak ennyid maradna a törlesztőrészlet után, akkor nem fogsz hitelt kapni. Másrészt egy saját lakással azért foglalkozni kell, ha elromlik valami, akkor megjavíttatni, kicserélni, mi van, ha hirtelen megbetegszel, és csak a táppénzt kapod, gyógyszert kell venni, fogorvoshoz menni, bármi? Az meg már egy másik téma, hogy milyen élet már ez. Se egy finom parfüm, egy csinos frizura, egy jó vacsora, vagy színház, mozi, koncert, egy masszázs, könyvek, randizás, stb? Munka, evés, alvás, ennyi? Ehhez meg kár egy lakás.
2023. aug. 9. 18:54
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Tehát a hiteltörlesztés és rezsi kifizetése után maradna 150 ezred. Kezdjük ott, hogy ennyiből nem lehet megélni, hiszen csak a havi kaja egy felnőtt embernek alsó hangon 70-80 ezer. Folytassuk ott, hogy semmi pénzed nem maradna váratlan kiadásokra, pedig azok mindig vannak. Aztán vegyük hozzá, hogy mégis milyen ingatlant tudsz venni 20 millióból, és megvan-e a szükséges 4-5 milliód az önerőre?

Most eleve nagyon nem érdemes hitelt felvenni, pláne erőn felül leterhelni magad.

2023. aug. 9. 21:56
 7/12 A kérdező kommentje:

De hát én eddig is így éltem... Így jött össze az önerőhöz szükséges összeg. Remélhetőleg a lakásra egy darabig nem kell majd költenem, mivel a vétel költségbe beleszámoltam az alapvető felújítás költségeit (vízszerelés, villanyszerelés) + szükség esetén pár bútor, stb. Ennek ki kell jönnie a rászánt keretből. Szoktam olvasni, éves könyvtár bérletem van.

Luxuscikkekre nincs idényem. A hajamat magamnak csinálom. Sajnos orvosra valóban rendszeresen költenem kell, de számomra ez nem komfortos téma, ezért korábban nem is írtam. Annak a költségeit a fenti összegből már levontam.

2023. aug. 10. 00:26
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Számokat még mindig nem írtál, de gondolom ilyen nettó 250 ezres lehet a fizud és egy 20-25 milliós garzont akarnál venni. Nem fogja megadni a bank a hitelt.
2023. aug. 10. 09:04
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg minek kérdezed, ha neked ez az élet? Csapassad.
2023. aug. 10. 09:26
 10/12 A kérdező kommentje:

Nem, a fenti összegnél szerencsére jóval több a fizum. A kérdés nem arra vonatkozott, hogy pontosan mennyit keresek és költök havonta és milyen kezelésekre, orvosra, gyógyszerekre... Mondtam, hogy ez számomra érzékeny téma és nem szeretnék róla beszélni. (Persze itt lehet jönni azzal, hogy ha úgy alakulna h elpatkolok minek a lakás.) Ez az én magánügyem (ami amúgy a bankokat sem érdekli).

Ha esetleg valaki kötözködés helyett válaszolna a kérdésre is az jó lenne...

2023. aug. 10. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!