Veletek milyen pénzügyi csalások történtek?
Első alkalommal (remélem utoljára) történt velem ilyen esett hogy egy ember akit alig ismerek (kollégám volt kollégája akinek szintén tartozik) könyörgött hogy segítsek rajta anyagilag.
4 számjegyű € összeget adtam neki több részletben.
És semmit se küldött vissza.
Megőrjit a tudat hogy naiv hülye voltam akit megvezetett.
Ő mesélte hogy tartozik még másnak is.
Kollégámmal tettünk már ellene feljelentést a rendőrségen.
Elöször is, hiába teszel feljelentést, ha nincs a kölcsönröl papír.
Másodszor értelmes ember senkinek nem kölcsönöz lepapírozás nélkül, és még akkor is csak olyan valakinek, aki tényleg becsületes.
Harmadszor, ha feltétlen segíteni akarsz félig-meddig idegennek, akkor adj neki pénzt, ne kölcsönözz
Én is nagy nehezen spórolom össze a pénzem, csak úgy, alig ismerősnek kizart, hogybadjak. Maximum közeli csaladtagnak, több éve nagyon jó baratnak, akik már bizonyitottak mas módon, hogy állják a szavukat. Tekints rá tanulópénzként. Ha vissza is kapod esetleg (bár írásbeli bizonyíték nélkül kevés az esély), az is évek.
Nekem legalább 6-7 éve volt egy albérlet csalós esetem, amikor előre kellett odaadni a kauciót es bérleti dijat egy közvetítőnek (ahol a közvetítő is csalás áldozata volt). Még cikkek is születtek abban az időben erről a módszerről, sajnos még én is naiv voltam, belesétáltam, mert sürgősen kellett volna albi. Történt feljelentés, nagyon sokakat érintett de csak most, par honapja szólt a rendőrség, hogy előrelepes történt, mrgvan a tettes, vademeleshez kellenek adatok. De ennyi, azóta megint csönd.
Szóval azt nem gondolom, hogy a pénzem viszont látom valaha is, hiaba rendőrségi ügy, elfigadtam, hogy en is hibaztam benne, azota sokkal korultekintobb vagyok.
"ellopták a bankkártya adataimat"
Sosem ellopják, hanem minden esetben önként adjátok meg valamilyen csaló oldalon.
@6
Tudom, hogy igaz.
Annak az esélye, hogy valakinek a bankkártya-adatai lopással kerüljenek illetéktelen kezekbe, nagyjából a lottóötös esélyével egyenlő.
Minden más esetben önként pötyögik be egy csaló oldalon.
Számtalan eset van, hogy buherált ATM olvassa le, vagy egy kémprogramon keresztül szerzik meg, vagy egy nagy adatszivárgás eredményeként.
Szóval nem, nem igaz amit állítasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!