Megéri venni 6 hónapos diszkont kincstárjegyet?
-Vehetsz DKJt is a kincstári értékpapírszámládra
-Magasabb a hozama, mint a folyószámlapénznek
-Ha lejár automatikus a névérték jóváírása
-vétel és lejárat között naponta változik az árfolyama, ebben az időszakban a tőkéd kockázatnak van kitéve, ráadásul gyakran nagy a különbség a vételi és eladási árfolyam között tehát kicsi az esélye hogy megéri lejárat előtt eladni.
Mindenképp megvárnám a lejáratot, tehát akkor magyarul a lejáratkor automatikusan jóváírják a névértéket, nekem nem kell eladni jól értem?
Meg a másik: azt írja 9,57% a kamat, viszont azt olvastam itt nincs is kamat, csak a különbözetet kapom meg. Vagyis ha pl 600 000 Ft-ért veszek, akkor azért mondjuk 580 000 Ft-ot fizetek. Vagyis 20 ezerrel többet kapok vissza ha jól értem. Erre jön kamat még 9,57% pluszba, vagy összesen 20 ezer forintot nyertem és ennyi?
Több kamatot ad, mint bármely lekötött betét. Úgyhogy ennél jobbat én nem tudok neked mondani.
Lesz rajta kb 20ezer forint kamatod. Nem nagy pénz, de csak lehajolni kell érte, akkor meg miért ne.
“Már hogyne érné meg lejárat előtt eladni?! 1% a vételi és eladási ár különbsége, amit nem egészen 1,5 hónap alatt behoz, tehát utána már pluszban tudod eladni.”
Kivéve ha a hozamgörbe rövid vége felfelé tolódik, mert akkor leértékelődik a papír.
Az aukción nem te veszed hanem az intézményi befektetők, (bankok, biztosítók, alapok, stb)
Ha aukción azaz kibocsátótól közvetlenül vennéd akkor “jegyzés” lenne, nem “vétel”.
Létezik DKJ akció, de ezen a bankok, befektetési alapok vesznek részt. Magánemberként csak a bankodon keresztül tudnál árajánlatot tenni. Az aukcióval nem érdemes foglalkozni.
Viszont az ÁKK-nál vezetett értékpapírszámládra bármikor tudsz a legkülönfélébb lejáratú (6 hét- majdnem 1 év) DKJ-t venni. Kevesebbet fizetsz, mint a névérték, láthatod az árfolyamon. Itt nem kamat van. A kb. 9,5% hozam abból jön ki, hogy lejáratkor a névértéket írják jóvá a számládon. Automatikusan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!