Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megéri saját autót bérbeadni?...

Megéri saját autót bérbeadni? Hol a buktatója?

Figyelt kérdés

Van egy autóm, ami nincs kihasználva jelenleg.

Havi 2-3x megyek vele 1-1 napot, de eladni nem tudom normális áron, mert pang a piac.

Az autó értéke kb 12-14millió ft, a munkahelyem pedig megszűnt. Jelenleg a havi bevételem kb 200-300 ezer ft, amiből normálisan megélek ugyan, de az autó fenntartása sokat elvisz.

Van a rentben nevű oldal, ahol beírtam, hogy havi 20 nap kiadással 1 millió ft bevételt hozna az autó, és casco esetén a bérlőnek az önrészt kell kifizetni, amit akár el is lehet kérni kaucióként előre.

Ez azt jelenti, hogy napi 50 ezer ft-ért menne az autó, amiből 15%-ot kell leadnom az oldalnak, plusz gondolom 15% szja majd májusban.

Így ha valóban lenne érdeklődő, havi 700 ezer ft-ot hozna. Ez fél év alatt 4,2 millió ft, 1 év alatt pedig 8,4millió.

Az első 2-3 hónapban nagyon nyugtalan lennék, mert féltem az autót, a teljes vagyonom 25%-a kb, de cascoval, kaucióval nem tudom milyen hátrány érhet.

Veszíteni valóm nincs, mivel az autó megvan, a hirdetés ingyenes. Max nem veszik ki az autót…

Jó ötlet lehet, vagy hagyjam inkább, ha nem akarok bajt magamnak?

2023. júl. 26. 17:46
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nem lízingelt, személyi kölcsönt vettem fel.

A casco pedig fizet, bárki vezet.

2023. júl. 26. 19:46
 12/16 anonim ***** válasza:
41%
Dehogy fizet.
2023. júl. 26. 19:48
 13/16 anonim ***** válasza:
53%
#10: Ezt az orbitális baromságot honnan szedted? Akkor szerinted ha a feleségem balesetet okoz az autónkkal, ami az én nevemen van, a kötelezőnk nem fogja megtéríteni a károsult kárát?
2023. júl. 26. 22:11
 14/16 anonim ***** válasza:
57%
#13: Simán lehet, hogy nem, ha úgy kötöttél biztosítást, hogy csak Te vezeted az autót.
2023. júl. 26. 23:07
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért vettél 14 milliós autót hitelre, 200-300 ezres jövedelemmel?

Valamint akkor az autó nem az össz vagyonod 25%-a, hisz nem is a tiéd..

Mire meg ott tartasz, hogy a tiéd, addigra a felét se fogja érni.

2023. júl. 27. 00:18
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem reális a kérdés.

De, ha mégis így lenne, ahogy a kérdező kitalalta, akkor tessék eladni az autót, és befektetni az érte kapott pénzt!

2023. júl. 27. 07:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!