Megéri saját autót bérbeadni? Hol a buktatója?
Van egy autóm, ami nincs kihasználva jelenleg.
Havi 2-3x megyek vele 1-1 napot, de eladni nem tudom normális áron, mert pang a piac.
Az autó értéke kb 12-14millió ft, a munkahelyem pedig megszűnt. Jelenleg a havi bevételem kb 200-300 ezer ft, amiből normálisan megélek ugyan, de az autó fenntartása sokat elvisz.
Van a rentben nevű oldal, ahol beírtam, hogy havi 20 nap kiadással 1 millió ft bevételt hozna az autó, és casco esetén a bérlőnek az önrészt kell kifizetni, amit akár el is lehet kérni kaucióként előre.
Ez azt jelenti, hogy napi 50 ezer ft-ért menne az autó, amiből 15%-ot kell leadnom az oldalnak, plusz gondolom 15% szja majd májusban.
Így ha valóban lenne érdeklődő, havi 700 ezer ft-ot hozna. Ez fél év alatt 4,2 millió ft, 1 év alatt pedig 8,4millió.
Az első 2-3 hónapban nagyon nyugtalan lennék, mert féltem az autót, a teljes vagyonom 25%-a kb, de cascoval, kaucióval nem tudom milyen hátrány érhet.
Veszíteni valóm nincs, mivel az autó megvan, a hirdetés ingyenes. Max nem veszik ki az autót…
Jó ötlet lehet, vagy hagyjam inkább, ha nem akarok bajt magamnak?
"plusz gondolom 15% szja majd májusban"
Rosszul gondolod.
Milyen adó van rá akkor?
Kopó alkatrész nem sok van, mert full elektromos az autó 500-600km hatótávval.
Takarítást megoldanám itthon, van időm rá bőven.
"de az autó fenntartása sokat elvisz."
"Kopó alkatrész nem sok van, mert full elektromos az autó 500-600km hatótávval."
Akkor milyen fenntartási költségei vannak az autónak? Ezek szerint alig kell szervízelni, ráadásul elektromos szóval csak otthon feldugod. De gondolom nem nagyon ment fel a villanyszámla sem, hisz csak havi 2-3 napokra használod, nem?
Ha a munkahelyed megszűnt, keresni kell másikat. 200-300 ezres jövedelemből nagyon nem okos dolog 12 milliós autót tartani, főleg havi 1 napokra. Akkor már miért nem bérelsz te autót?
"de eladni nem tudom normális áron, mert pang a piac."
Választhatsz. Eladod most, mostani áron, vagy eladod 1-2 év múlva ugyanannyiért minusz infláció, mert ugye addigra 1-2 évvel idősebb lesz az autó, több km-el.
Ha az autóbérlés akkora biznisz lenne, hogy a 12 milliós autó értéke visszajön tisztán másfél év alatt 100%-ban, akkor mindenki azt csinálná, és mindenki 10+ milliós autóval járkálna, amit más fizet ki neki, rá pár évre meg házat is venne az abból befolyó összegből...
6# az autó törlesztője havi 100, az éves casco 300, éves garázs 360, kötelező évi 80.
Ha csak havi 6-8 napot menni ki, az is szuper lenne nagyon, napi 40-50 ezerért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!