„Mit gondol, miért nem takarékoskodnak a mai fiatalok? Egy felmérés szerint csak a felüknek van megtakarítása.” – kérdezi ma délután a Kossuth Rádió betelefonálós műsora a hallgatóktól. Na vajon miért?
„Mit gondol, miért nem takarékoskodnak a mai fiatalok? Egy felmérés szerint csak a felüknek van megtakarítása.” ( [link] )
Micsoda fogas kérdés... Tán csak nem azért, mert olyan alacsony a jövedelmük, hogy abból még szerény életvitel mellett is művészet lenne megtakarítani, különösen az utóbbi 1,5-2 év orbáni inflációja mellett? A kérdés kiagyalója (Horváth Katalin műsorszerkesztő) vajon miféle közegben, -miliőben (buborékban) élhet?
Én jelenleg takarékoskodom, annyira hogy a következő évben nem fogok dolgozni, így most gyűjtök, hogy akkor meg tudjak élni. Ha most kérdeznének, nagyon takarékos vagyok. Ha pár hónap múlva, akkor meg nagyon felelőtlen, aki tervezetten feléli a teljes vagyonát és nem is keres munkát.
22 éves vagyok.
Minek takarékoskodjak?
Ha az ember nem keres legalább nettó 600-at havonta, az albérlet, Rezsi, kaja, tisztálkodás, némi szórakozás, ruhaszkodas, művelődés, infláció el is viszi a fizujat.
Miközben egészségügyi ellátásra, oktatásra, nyugdíjra minimum 200-300-at félre kellene tenni havonta.
Miközben az átlag kereset nettó 250-300 ezer Ft.
Szerintem amikor ez készült még nem a Fidesz volt. Mégis pont ugyanez a hiszti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!