Kiküldetés megtagadása munkavállalóként?
Belföldi kiküldetésre kell mennem.Az alap munkaidőm reggel 8:45-től 20:15-ig tart, de a kiküldetés miatt tömegközlekedést kell igénybe vennem ami azt jelenti, hogy 6:15-kor indulok és 22:52-kor érek haza.Tehát 10,5óra munkaidő helyett ≈16,5órát lennék távol.
Ez munkavállalói szempontból reális-e vagy csak egyéb juttatások fejében lehetséges esetleg,milyen lehetséges opciók vannak ennek megtagadására?
Szerződésben tudomásul vettem, hogy vállalnom kell a kiküldetést.
"Szerződésben tudomásul vettem, hogy vállalnom kell a kiküldetést."
Megtagadhatod, csak ne lepődj meg, ha kirúgnak.
Megdöbbentő és kizsákmányoló módon a kiküldetés munkahelyére való utazás nem számít bele a munkaidőbe:
Ennél a cégnél bele számitana a munkaidőbe ,mivel keretrendszeres beosztásunk van.
Viszont azt nem is írtam hozzá, hogy 3x kellene mennem kiküldetésre és ezáltal ugye nagyon megnőlne az óraszámom ezért, hogy ne kelljen túlórát fizetniük elküldtek "össze-vissza" szabadságra havi 5 napra.
"Viszont azt nem is írtam hozzá..."
Azt javaslom, hogy legközelebb kérdezz normálisan. A valós helyzet leírásával. Részemről ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!