A bankkártyát nem elfogadó helyek azért nem fogadják el a bankkártyát, mert nincs akkora szükségük arra a bevételre?
Igen elvétve találkozom olyannal, hogy nem lehet bankkártyával fizetni.
Ahol vásárolni szoktam és nincs bankkártyás fizetési lehetőség, egy háztartási, konyhai cikkeket árusító bolt a közeli nagyvárosban. Rendszeresen ott tudok megvenni olyat, amit másutt nem kapok meg, neten rendelve meg az ár többszöröse a kiszállítási díj. Nyugtát mindig kapok. Mióta rendelet kötelezővé tette az elektronikus fizetési lehetőség biztosítását, ki van írva a másodlagos számlaazonosító, amire azonnali utalást lehet végezni.
Folyamatosan vásárolnak ott mások is, nagyon ritka, hogy egyedüli vásárló vagyok a boltban.
Nem kérdeztem meg, de valószínűleg azért nincs POS terminálja, mert nagyon sok néhányszáz forintos cikket árul, és a tranzakciók után adott százalék az általa fizetendő díj, de van egy alsó határ, amit mindenképp ki kell fizetnie. Kisösszegű fizetéseknél ez magas százalékot jelent. Múlt héten egy 560 Ft-os mikró tányérfedőt vettem ott.
@12
Az 500 lelkes falu egyetlen élelmiszerboltjára is vonatkoznak a jogszabályok. Az online fizetés lehetőségét kötelező biztosítania, ami nem feltétlenül terminál, hanem lehet például átutalás is.
"számolásra fordított idő, hiányok kezelése, rosszul visszaadása költsége stb..."
Ez bankkártyás fizetésnél is megvan, elüthető, mivel minden itteni pos-terminálba manuálisan ütik be a fizetendő összeget a pénztárgép alapján, nincs összekapcsolva a kettő elektronikusan. Amúgy nem is értem, hogy miért nincs, kicsit vicces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!