Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A bankkártyát nem elfogadó...

A bankkártyát nem elfogadó helyek azért nem fogadják el a bankkártyát, mert nincs akkora szükségük arra a bevételre?

Figyelt kérdés
2023. júl. 22. 09:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
49%

Igen elvétve találkozom olyannal, hogy nem lehet bankkártyával fizetni.

Ahol vásárolni szoktam és nincs bankkártyás fizetési lehetőség, egy háztartási, konyhai cikkeket árusító bolt a közeli nagyvárosban. Rendszeresen ott tudok megvenni olyat, amit másutt nem kapok meg, neten rendelve meg az ár többszöröse a kiszállítási díj. Nyugtát mindig kapok. Mióta rendelet kötelezővé tette az elektronikus fizetési lehetőség biztosítását, ki van írva a másodlagos számlaazonosító, amire azonnali utalást lehet végezni.

Folyamatosan vásárolnak ott mások is, nagyon ritka, hogy egyedüli vásárló vagyok a boltban.

Nem kérdeztem meg, de valószínűleg azért nincs POS terminálja, mert nagyon sok néhányszáz forintos cikket árul, és a tranzakciók után adott százalék az általa fizetendő díj, de van egy alsó határ, amit mindenképp ki kell fizetnie. Kisösszegű fizetéseknél ez magas százalékot jelent. Múlt héten egy 560 Ft-os mikró tányérfedőt vettem ott.

2023. júl. 22. 11:44
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Továbbá nem csak városok léteznek az országban. Én konkrétan egy 500 lelkes faluban lakom, ahol egyetlenegy élelmiszerbolt van. Már ez is csoda. Ott sincs POS terminál. Nem véletlen.
2023. júl. 23. 04:01
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

@12

Az 500 lelkes falu egyetlen élelmiszerboltjára is vonatkoznak a jogszabályok. Az online fizetés lehetőségét kötelező biztosítania, ami nem feltétlenül terminál, hanem lehet például átutalás is.

2023. júl. 23. 09:47
 14/20 anonim ***** válasza:
63%
Itt a 700 lelkes kis faluban 2 élelmiszer bolt, kocsma és benne trafik van, mindegyikben lehet kártyával fizetni.
2023. júl. 23. 19:55
 15/20 anonim ***** válasza:
Az miért nem jut senkinek az eszébe, hogy a készpénz kezelése is baromi drága? Bankig és vissza apróért, bankig és vissza a napi bevétellel, biztonsági kíséret, számolásra fordított idő, hiányok kezelése, rosszul visszaadása költsége stb... Ebből egyik sincs ingyen
2023. júl. 23. 22:50
 16/20 anonim ***** válasza:
43%

"számolásra fordított idő, hiányok kezelése, rosszul visszaadása költsége stb..."

Ez bankkártyás fizetésnél is megvan, elüthető, mivel minden itteni pos-terminálba manuálisan ütik be a fizetendő összeget a pénztárgép alapján, nincs összekapcsolva a kettő elektronikusan. Amúgy nem is értem, hogy miért nincs, kicsit vicces.

2023. júl. 24. 00:38
 17/20 anonim ***** válasza:
42%
13-as! Igen tudom. Azért is említettem POS-terminált. Kiírta, hogy melyik számlaszámra lehet utalni. Rózsika néni 76 évesen nem fog utalni, hiába írta ki. :)
2023. júl. 24. 04:34
 18/20 anonim ***** válasza:
76 éves Rózsika néni káryával se fog fizetni.
2023. júl. 24. 11:33
 19/20 anonim ***** válasza:
De, itt némelyik öreglány simán fizet kártyával.
2023. júl. 24. 12:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Felesleges taglalni. Egyik ember ilyen, másik ember olyan. Egyik idős fizet kártyával, hajlandó haladni a korral (okostelefon stb.), míg a másik nem, kortól függetlenül.
2023. júl. 25. 05:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!