Reális ezeket ennyiből kihozni egy hónapban?
Saját lakás rezsije,
Étkezés napi egy melegkajával
helyi bérlet
vegyiáru, pipere
esetleg havi egyszer az ember elmegy egy moziba, vagy valami olyan program, ahol ott hagy 5-10ezret
Mind ez kb 170ezer Ft büdzséből?
Ezek csak elméleti számítások, körülbelüli értékekkel:
a rezsi, internet, közösköltség tokkan vonóval mondjuk 60e
helyi bérlet 10e
Napi meleg kaja egy hónapra 47e akkor még ennyit rászámolok minden más étkezésre 94e
vegyiáru és pipere átlagolva mondjuk 10e
Ez eddig 174ezer oké túlléptem de itt nagyon felfelé kerekített összegekkel számoltam.
Az ember nyilván nem 174ezret keres, tehát ami afölött bejön az mehet megtakarításra/szórakozásra/ruházkodás/váratlan kiadás.
De mondom, ezek csak az én elnagyolt és feltételezett számításaim.
Ha valaki úgy gondolja hogy ez így nem jön ki, akkor mutasson rá konkrétan hogy hol.
Akkor lehet számokkal alátámasztani, ha tudjuk, milyen az a saját ingatlan, azaz mennyi a rezsije.
Aztán ha tudjuk, hogy ez az egy személy mekkora. 50 kilós csaj, vagy 200 kilós testépítő.
Aztán melyik városban helyi bérlet.
Pipere: férfi vagy nő az illető? Metroszexuális vagy mosdatlan létállapotot részesít előnyben?
Vegyiáru: mekkora az ingatlan?
Szóval e paraméterek mentén nagyon széles skálán mozognak a létminimum költségek.
#17 oke, legyen olcso kifozde: qla napi 1500 az havi 45k egyetlen etkezesedre szamolva. Plusz reggeli, plusz vacsora, maris minimum a masfelszerese el tartunk, azaz 70k elment. A lakas rezsije amiben harman elunk havi 25k, telen 35-40k, ebben nincs aram, Internet es tv, mobil, csak a kozos koltseg es a viz meg futes. Aram tovabbi 7k, internet+tv 10, mobilt 6k alatt nemigen.
70+25+10+6+7 most van 130 fix kiadas es nem vettel se fogkremet, se szappant, fogkefet, mosogatoszert, tartalek zoknit ha kilyukad ami rajtad van, se semmilyen mas ruhazatot. Tartalekod nyilvan egy k..va vas nem sok de annyi sincs tehat ha megpusztul a mosogeped nem tudod megjavittatni, ha ellopjak a telefonodat nem veszel masikat, ha gyogyszert irnak fel TB-re azt se tudod kivaltani, nemhogy venynelkulit megvenni (pl. aszpirin, ilyesmi).
" 130 fix kiadas es nem vettel se fogkremet, se szappant, fogkefet, mosogatoszert, tartalek zoknit ha kilyukad ami rajtad van, se semmilyen mas ruhazatot."
Arra nem elég még +40? Mert akkor megint kijöttünk 170-re, és akkro ahogy mondtam, nyilván a legtöbb melós azért már többet keres 8 órában mint 170.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!