Mit tartalmazzon az albérleti szerződés, a bérlő fél részéről?
Tehát, mint bérlő mire figyeljek oda. Én ilyenekre gondoltam:
- Bérleti díj fizetés határ ideje, módja.
- Közüzemi számlák fizetésének a módja.
- A bérleti díj összege csak közös meggyezéssel módosítható.
- Mérő óra állások rögzítése
- A bérbe adó kijelenti, hogy nincsen közüzemi tartózás. (Nem ám kikötik a fűtést, mert én fizetem, de felhalmozott tartózás van)
- Nem tudom, hogy ezt szokták-e: Meddig szól a bérleti szerződés.
- Ezt sem tudom, hogy szokták-e: Hogy ha valamelyik fél fel akarja bontani, akkor azt 30nappal a kiköltözés előtt köteles közölni a másik féllel.
Ha van háztartási gép a bérelni kívánt lakásban, akkor azokat ti ki szoktátok próbálni (hűtő, mosógép…..stb), hogy valóban működőképesek.
Igazából úgyis az lesz benne, amit a főbérlő beleír... Nagyon úgysincs beleszólásod, vagy elfogadod, vagy nem.
De amiket írtál azok nagyjából benne szoktak lenni.
Amire esetleg figyelj, hogy határozott vagy határozatlan idejűt írtok alá. Jobb szeretik a határozott idejűt, ugyanakkor abban benne van az a buktató, hogy nem mondhatod fel amíg le nem telik. Szóval ebbe ne menj bele. Legyen benne hogy felmondhasd bármikor... persze ezzel a 30 napos határidővel.
Nekünk ez a 2. albink. Az elsővel befürödtünk, mert nem teljesen azt mondták, ami a valóság... a számlákat illetően. Szóval nem is annyira a határidő a lényeg, hanem hogy általányt vagy fogyasztás szerint fizeted... Ez a különbség súlyos ezreket jelenthet havonta.
A gépeket mi nem ellenőriztük, de általában ami nem a te hibád, azt a főbérlő téríti meg.
Hát ennyi jutott eszembe.
Még valami, beköltözés után szoktatok ajtózárat cserélni, hogy ha nem vagytok ott akkor ne mászkáljon be a bérbe adó. Nem szeretném, ha valami is eltűnne.
Mert hát én sem vagyok gazember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!