Ilyen létezik, hogy egy weboldal, nem hajlandó visszavenni az árucikkeket, amit rendeltem?
Figyelt kérdés
Rendeltem, az OTTO-ról, két kézisúlyzót, amit visszaszeretnék küldeni, mert túl nagy a feje, és már rendeltem helyette másikat, de a weboldal folyamatosan kifogásokat keres, hogy ne kelljen visszavenni.2023. júl. 12. 11:25
1/5 anonim válasza:
Két héten belül van elállási jogod. Töltsd ki a nyomtatványt vagy szabadkézi nyilatkozatot írj hogy elállsz a vásárlástól, térítsék a pénzt, innentől törvényi kötelezettségük.
Ha lejárt a két hét, akkor jó eséllyel buktad.
2/5 A kérdező kommentje:
Azt írták, hogy egy hónapig van elállási jogom. Most azt írták, gazdasági okok illetve környezeti okok miatt nem akarják visszavenni, inkább 50 százalék kedvezményt adnak a következő vásárlásból. Amúgy nem nagy összegről van szó, kb 40 euró, szóval most nem tudom, hogy hagyjam e inkább, mert nincs ehhez türelmem.
2023. júl. 12. 11:34
3/5 anonim válasza:
Hát akkor saját szemeddel láthatod, hogy létezik.
4/5 anonim válasza:
"Most azt írták, gazdasági okok illetve környezeti okok miatt nem akarják visszavenni"
Ahogy egyes már megírta, ez nem akarat kérdése, a törvény kötelezi őket arra, hogy két héten belül visszavegyék.
5/5 anonim válasza:
Törvény szerint két hét az elállási jog. Ettől többet vállalhat a kereskedő, de a saját szabályai szerint. Azaz: ha még 2 héten belül vagy, akkor kötelesek visszavenni. Ha azon túl, akkor - hiába írták az egy hónapos elállást - nem kötelezi őket semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!