Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyedülálló emberként hogyan...

Egyedülálló emberként hogyan lehet megélni?

Figyelt kérdés

Városban bruttó 300 ezer forintot fizető állások 120 ezres albérlet árak mellett...

bruttó 300 ezer = nettó 200 ezer forint. Ebből 120 az albi, marad 80 ezred minden egyébre...

Persze a legtöbb ember nem egyedül fizet alberletet, de a tartós egyedülálló mit csináljon? Lakjon együtt az anyjával? Esetleg költözzön össze idegenekkel?

2023. júl. 10. 15:14
 1/9 anonim ***** válasza:
51%

1.) Tanuljon valamit, és keressen többet, mint havi 200.

2.) Béreljen szobát

3.) Lakjon együtt, de ne az anyjával, hanem a párjával (szerezzen)

És ezek kombinációi.

2023. júl. 10. 15:24
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Bruttó 300 az nagyon kevés. Az ember vagy tanuljon meg egy szakmát vagy iratkozzon be egyetemre vagy menjen ki külföldre dolgozni.

Én a másodikat választottam, és 23 évesen bruttó 550-et keresek, ami néha nettó 600-ig is felcsúszik, ha sok a túlóra. Ezt sem tartom egy kiemelkedő teljesítménynek, de legalább kényelmesen eléldegélek. (Saját lakást csak szülői segítséggel fogok tudni venni, de jelenleg teljesen a magam lábán állok.)

Az egyik barátnőm viszont nem akart egyetemre menni, inkább letett két felsőfokú és egy középfokú nyelvvizsgát (angol, német, francia) és most légiutaskísérőként valszeg sokkal többet keres nálam.

Megint egy másik ismerősöm ugyanazzal a diplomával, ami nekem van, elment Ausztriába, és szintén sokkal jobban él, mint én.

Egyikünk sem krőzusok gyermeke és egyikünk sem istenadta zseni. Egyszerűen élni kell a lehetőséggel, és tudatosan választani pályát.

2023. júl. 10. 15:48
 3/9 anonim ***** válasza:
38%
Lehet bérelni haverokkal is, illetve ha egyedülálló vagy és ugyanabban a városban élsz, akkor a szülőknél is lehet. Én 32 évesen költöztem el anyámtól, de akkor saját lakásba.
2023. júl. 10. 17:10
 4/9 anonim ***** válasza:
62%
Igen ezek. Társadalomhoz nem járulsz hozzá tudásilag, miért is akarsz úgy élni mint egy király?
2023. júl. 10. 17:46
 5/9 anonim ***** válasza:
67%
Ahogy tudsz, az ország szemében sajnos az egyedülálló csak gazdasági teher, pedig mi termeljük ki a sok ellő adókedvezményét is.
2023. júl. 10. 18:42
 6/9 anonim ***** válasza:
38%

Több lehetőség is van:

1. Sokat kell keresni.

2. Alacsonyan kell tartani a költségeket.

2023. júl. 10. 20:32
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
#5 Az is csak gazdasági teher, akinek párja van, csak gyereke nincs, mert pl. egészségügyi okokból nem lehet. Itt csak akkor vagy valaki, ha lefialsz legalább 3 kölyköt. Hogy miből és hogy neveled fel, hogy ki fogja tanítani, hogy mi lesz, ha beteg lesz, az senkit nem érdekel, csak gyárts le minél több kölyköt és akkor jön a pénz...
2023. júl. 10. 22:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha nincs kellő végzettség, akkor irány egy szállásos munka.

Nincs rezsi, nincs lakbér, és van ami egész jól fizet.

Így lehet spórolgatni valamicskét.

2023. júl. 11. 13:16
 9/9 MolotovPunk ***** válasza:
Vagy 2 helyen dolgozol és akkor lehet több a fizetésed, de akkor szinte semmi szabadidőd nem lesz, barátnő és komoly kapcsolat se nagyon! Nem lesz rá időd.
2023. júl. 14. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!