Én látom csak azt, hogy így, hogy rohamosan elkezdtek az élelmiszerárak csökkenni, kimondottan jó a fizetésekhez képest az élelmiszervásárlásra fordított átlagköltekezés?
Én nagyon szívesen látnám már azt a rohamos csökkenést, amit a kérdező emleget... egy hétvégi nagybevásárlás nem áll meg 40 ezer alatt (nem, nem luxuscikkek, bár ha a zöldséget-gyümölcsöt annak tekintjük, akkor mégis...) és ha hétközben be kell ugranom egy-két dologért, akkor is minimum 5-10 ezer között fizetek (ebben meg aztán végképp semmi extra nincs, friss kenyér és 1-2 apróság van benne). A puttonyom is tele van már, hogy minden pénzem elmegy a drágaság miatt.
Régen tudtam félretenni, de ma már örülök, ha kijövünk a konyhapénzből.
Ez pontosan így van, ahogy írod.
Tegnapelőtt pl. az interspárban a verde márkájú ásványvíz 109 Ft volt a másfél literes, ha 6 db-ot vettél, akkor 99 Ft volt darabja.
Ma 159 darabja. Tehát jókorát csökkent.
Havi 1 nagy bevásárlást csinálok + heti 3-4 alkalommal péktermékek.
Mivel 1 hónapig nem voltam csak a péknél, így számomra az volt feltűnő, hogy:
mustár +250Ft
tészta + 110Ft
rizs +100Ft
mazsola akciósan +150Ft
répa szezonja van, de +50Ft
banán + 210Ft
mosópor +700Ft
öblítő +300Ft
fogkrém +150Ft
olaj +110Ft
lisztből csak a drágább volt +300Ft
rágó +230Ft
kóla +220Ft
lekvár +300Ft
kakaó +400Ft
Zsemle -5Ft ezen meg is lepődtem és a boltban levő összeset megvettem, mind a 2db-ot! Kérdező a zsemléd mellé szoktál WC papírt is venni, vagy csak kézzel tolod?
WC papír guriga ára +110Ft, ez nagyon szembeötlő volt 61Ft-ról 171Ft-ra "csökkent" az ára, ráadásul a korábbi 3 rétegesből csak 2 maradt meg, a lapok számát is leredukálták 180-ról 140 lapra. Elképzelhető, hogy nem az ár csökkent csak összetévesztetted az árat a lapok rohamosan csökkenő számával???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!