A vaterán vásároltam egy telefont. Szép álapotban hírdette de pixel hibás és használhatatlan. Ha nem válaszol semmire a bank számla számával fel tudom jelenteni? Hogy tudom visza szerezni a pénzem?
Használt termékek esetében a fogyasztó és az eladó megállapodhat a törvényben előírt 2 éves határidő csökkentésében, de a termékek átadásától számított egy évnél nem rövidebb határidőben. A kihágások megállapítása és a büntetések alkalmazása az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság meghatalmazott képviselőire hárul.
(A 2003/449. törvényt az európai joganyaggal való összehangolását követően újraközölték, 2008 májusában, a román nyelvű Hivatalos Közlöny 347. számában, a magyar nyelvű fordítást pedig 2009 márciusában.)
Szavatosság pedig, ami enyhébb a jótállásnál(de erre a hibára jó):
A szavatossági jog érvényesítése minden fogyasztói szerződés keretében értékesített termékre vonatkozik, két kivétellel, ez az energia, valamint az árverésen értékesített termék, amely árverésen a fogyasztó is jelen volt. Minden egyéb termékre, a használt termékekre is, vonatkozik a szavatosság, azonban az általános két év helyett használt termékek esetében csupán egy évig érvényesíthetjük szavatossági igényünket.
De ezek teljesen lényegtelen dolgok, hisz 8 napon belül indoklás nélkül is elállhatsz az adásvételtől..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!