Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Postai utalványon mit jelent...

Postai utalványon mit jelent az esedékesség?

Figyelt kérdés
Kaptam pénzt egy helyről és a postai csekken az van hogy esedékesség 06.29 és csak ma hozta ki a postás. Ez azt jelenti hogy múlt hét csütörtökön már ki kellett volna hozni?
2023. júl. 3. 08:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem. De most csekk, vagy utalvány? Nem mindegy.

Lehet hogy kivitte korábban de nem voltál otthon.

Van jelentősége?

2023. júl. 3. 09:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom minek hívják amit letép a postás amikor adja a pénzt. Az van rajta hogy postai utalvány és esedékesség 06.29. Ha nem talál itthon, akkor kötelessége papírt bedobni hogy utalvány érkezett és menjek be a postára. A jelentősége annyi hogy hétvégén kellett volna a pénz, mert múlt héten számítottam rá hogy csütörtökön vagy pénteken jön. De ő úgy gondolta hogy ráérek csütörtök helyett következő héten hétfőn megkapni. Az esedékesség szerintem nem véletlenül van ott, azt gondolom hogy másnap ki kellett volna hozni, csak ők olyan lazák hogy pénteken már nem dolgozzák fel ami jött, mert hétvége.
2023. júl. 3. 10:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Belföldi postautalvány a feladóvevényén és a tőszelvényén feltüntetésre került esedékesség azt jelenti, hogy „Az esedékesség napjától, illetve időpontjától korábbi időpontban kifizetést a Posta nem teljesít.”

A Magyar Posta Általános Szerződési Feltételei a Belföldi postautalvány szolgáltatás és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások igénybevételéhez 2.11.2. (5/37 lap).

Ha a kapott tőszelvényen piros T0 jelzés van, akkor legkorábban a feladást követő 1 órán belül, ha T1 jelzés van, akkor a feladást követő napon bármely postán felvehető a pénz. Ha T2 jelzés van, akkor a feladást követő 2. munkanapon kell kézbesíteni, vagy legalább megkísérelni a kézbesítést. (T0 és T1 esetén a feladó dolga a címzett értesítése.)

2023. júl. 3. 12:34
 4/4 anonim ***** válasza:

2# Nem tudom, én semmi kivetnivalót nem látok ebben. Végülis megkaptad a pénzt.

Az esedékesség dátumát én úgy gondolom az a dátum amitől kifizeti a posta. De van egy határidejük hogy meddig. Gondolom belefért a postának hogy te kedden kapd meg a pénzt. Innentől őket nem érdekli hogy te csütörtökön számítottál rá.

2023. júl. 4. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!