Sokan valódi segítség helyett miért csak rövidítéseket dobálnak és szűk belső klub tagjaival beszélgetnek?
Ez a honlap arra (is) lenne való, hogy kérdezzen aki nem tud valamit.
Pl. ebben a kategóriában egyetemisták, leendő munkavállalók.
De pl. pénzügyi, közgázos állásoknál rendre ilyeneket látok, mint itt. (De akár más területek is, IT, gazdaságinformatika.)
Pl:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
FRM, WM, ISG, ED, MD és még sok hasonló.
Mire jók ezek?
Itt akarják villogtatni a tudásukat vagy pedig egy szűk klub egymással beszélget?
Aki pedig nem hozzáértőként merészel kérdezni (egy ilyen honlapon!!), az megkapja, hogy "ha itt ilyet kell kérdezni, neked nem kell félned, hogy ide kerülsz", stb...
Ja ha 35 éves lenne és semmi köze nem lenne a területhez, igen.
De egy mondjuk pénzügy és számvitel hallgató, aki utána mesterre is fog menni és pár év múlva majd dolgozna végzettsége szerint?
Akkor hol kérdezzen?
A linkelt kérdés és a Morgan Stanley csak egy példa, bőven lehetett volna másikat is.
A kérdésem arról szólt, hogy ezen a honlapon, ahol pl. diákok azaz még nem benne dolgozók kérdezhetnek másoktól, miért úgy válaszolgatnak hogy az csak egy szűk klubnak szóljon.
És ha valaki félig-meddig (még) laikusként kérdez, azt pedig sokszor kiosztják, meg olyan válaszokat kap, hogy ő az életben nem fog az ilyen munkahelyek, vagy beosztások tájára sem kerülni.
Sok kérdésnél olvastam már hasonlót.
A kérdező ha még egyetemista és mondjuk nem is végzős félig laikus. Nem csak a rövidítésekkel van bajom, hanem amit fenn írtam.
Ha valaki szeretne úgy kérdezni, hogy kicsit hosszabban megtudjon valamit, nem nagyon kap választ. És örüljön ha nem leoltogatják.
Amit linkeltél kérdést abban nem úgy tűnt hogy laikus a kérdező, de ha ez a helyzet akkor a kérdésbe írja bele hogy egyáltalán nem jártas még a témában vagy utána kommentben tudja jelezni hogy nem érti ezeket, fejtsék jobban ki. Azért ha írok egy választ és nincs ott konkrétan hogy pl diák még az illető én se nulláról kezdek magyarázni dolgokat hanem feltételezem hogy a leggyakoribb kifejezéseket, rövidítések ismeri amikkel egy gyakornok is találkozik.
Nem tűnt nekem fel eddig hogy úgy válaszolnának diákoknak hogy ha nem érti a rövidítéseket akkor leoltják őket. Ha meg nem a kérdező aki nem érti miről van szó lehet írni priviben is, én is szoktam ezekre visszairni meg van hogy így kérdezek másokat hogy ne legyen offolva a kérdés.
"Ha valaki szeretne úgy kérdezni, hogy kicsit hosszabban megtudjon valamit, nem nagyon kap választ" - Vannak akik szeretnek kisregényt írni mások meg csak pár főbb gondolatot írnak. Aki úgy tűnik hogy többet ír neki lehet írni privit vagy sok hasonló kérdés van lehet azoknál is érdeklődni hogy konkrétan mit szeretne még tudni a kérdező vagy mi az amit nem ért.
Nyilván a kérdezőben vagy a megfogalmazásában is lehet hiba. Én is olvastam már meredek kérdéseket vagy ahol rosszul fogalmazott meg jó kérdést.
Persze van olyan amit te írsz, de azért bőven olyan is amire én kérdeztem rá.
Tudom, hogy kisregényt írni hosszú idő és nem itt tölti az ember az életét (bár egyesek...), viszont egy csak félig-meddig hozzáértőnek nem segítség sok esetben a két soros válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!