Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Sok vállalkozó miért tárgyként...

Sok vállalkozó miért tárgyként kezeli a dolgozóit?

Figyelt kérdés
Sajnos sok helyen nem veszik emberszámba a dolgozókat, illetve a dolgozók jogait.

2023. jún. 19. 19:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
54%

6: Miért kellene a dolgozónak foglalkoznia a cég érdekeivel? Nem az õ dolga.

Ma volt egy negyedéves értékelõ a gyárban, ahol nyári részleges leállások lesznek, mindenkit elküldenek szabadságra, és ha nincs éves fizetett, akkor fizetés nélküli kényszerszabadságra.

A Nagyfõnök kifejtette, hogy de igenis sikeresek vagyunk, mert "a folyosói pletykák ellenére" a cég kétszer annyit forgalmaz, és keres rajtunk, mint tavaly.

Hátkösszépenbasszákmeg..... Most akkor örüljünk?

2023. jún. 20. 00:53
 12/21 anonim ***** válasza:
40%

Egy munkáltató pénzt fizet a munkavállalónak hogy dolgozzon.

Ha csak 5 alkalmazottam lenne akkor se lelkiznék velük. Nem érdekel se a bajuk se az örömünk csak a rájuk bízott feladat legyen elvégezve. Egy gyárban a Melós Pisti csak egy darab ember és semmi több. Bármikor talál a multi egy másik embert.

Javaslom alapíts egy céget és legyél te emberséges a munkásaiddal!

2023. jún. 20. 07:28
 13/21 A kérdező kommentje:
12 szégyen vagy!
2023. jún. 20. 09:36
 14/21 anonim ***** válasza:
55%
Hát ha azok továbbra is neki dolgoznak, akkor miért törje magát, ha így egyszerűbb?
2023. jún. 20. 10:09
 15/21 anonim ***** válasza:
53%

A kérdező csak a neki tetsző véleményeket fogadja el de ennek ellenére én is válaszolok.

Én sajnos elkövettem azt a hibát hogy összebarátkoztam az alkalmazottaimmal, nem tárgyiasítottam őket és emberszámba is voltak véve. Ezt szépen ki is használták. Ma már mindenkivel tartom a távolságot!

2023. jún. 20. 10:54
 16/21 anonim ***** válasza:

A nyugati országrészben lepkehálóval fogják már a dolgozókat akiknek a technológia miatt képzett magyar munkaerő kell vagy nem akarnak indiai / ukrán vendégmunkásokkal vesződni.

Van ahol megbecsülik a dolgozót és ha a munka magánélet egyensúlyáról van szó akkor nem néz rád buta bamba szemekkel a főnök.

2023. jún. 20. 13:03
 17/21 anonim ***** válasza:
75%

"Miért kellene a dolgozónak foglalkoznia a cég érdekeivel? Nem az õ dolga."

Nem kell. Csak akkor ne lepődjünk meg, ha a cég sem foglalkozik a dolgozók érdekeivel, hanem pofátlanul kihasználja őket.

2023. jún. 20. 15:44
 18/21 anonim ***** válasza:
52%

17. Nem lepõdünk meg. Ez mindig is így volt.

Csak az a különbség, hogy amikor a munkavállalók érdekeirõl beszélünk, akkor olyasmikrõl van szó, hogy elérnek-e munka után a gyerekért az óvodába, vagy a munkabeosztás nem teszi lehetõvé; esetleg el tudnak-e menni egy 4-5 napos családi kempingezésre, vagy a cég osztja be még a szabadságot is, stb. Amikor meg a munkaadó érdekeirõl beszélgetünk, az azt jelenti, hogy valahol egy befektetõ mennyi profitot "csinál", (francokat csinálja, mi termeljük ki neki,) és ebbõl mekkora luxus jachtot tud venni, vagy hány hétre megy nyaralni egy ötcsillagos szállodában a Bahamákra.

Úgyhogy hadd ne ejtsek könnyeket a munkaadó érdekei miatt.

2023. jún. 20. 18:35
 19/21 A kérdező kommentje:
18. maximálisan igaazad van.
2023. jún. 21. 11:09
 20/21 Thunderfairy ***** válasza:

Minimálisan kell dolgozni ahogy a 6-os is írta. Ha valaki becsületesen csinálja akkor azt kihasználják. Mindig azt a lóvat kell ütrni amelyik húz. Hát én nem fogok arra törekedni hogy termeljek neki 500-600 000-reket és abból lássak netto 88 000-et. Bármelyik kirúgás után találnék ilyen szintű munkát mint amit végeznem kell. Munkahelyekből is van másik. Helyetűk is vannak új munkáltatók.

Anyit csinálni csak hogy megfeleljen.

2023. jún. 21. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!