Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Telefon vasarlas adasvetelivel...

Telefon vasarlas adasvetelivel csak akkor ervenyes ha a neven van a telo?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy telefont venni adásvételivel. Ez csak akkor jöhet létre ha az ő nevén van a telefon és ezt igazolja? Mármint az adásvételi megírása előtt

2023. jún. 10. 06:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem telefont nem szoktak névre írni. Az a Sim kártya, ami valakinek a nevén van. Magánemberek közötti telefonvásárlásnál nem kell szerződés.
2023. jún. 10. 07:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Magát a készüléket nem regisztrálják sehol hivatalosan, hogy kinek a birtokában van, de a szolgáltatók naplózhatják, hogy melyik előfizető SIM kártyája milyen IMEI számú telefonról jelentkezik fel hozzájuk. Ha boltban veszed, általában egyedi azonosító (IMEI) akkor sem szerepel a számlán.

Kelleni nem kell, de vannak helyzetek, amikor igazolni tudod a telefonod eredetét. Bizonyos értékhatér felett vevői és eladói oldalon is egy biztosíték.

2023. jún. 10. 19:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Attól félsz, hogy lopott-e pl. A telefon? Adásvételi szerződésben az eladó csak a tulajdonos lehet. Ragaszkodhatsz hozzá, hogy az eladó igazolja, hogy ő a telefon tulajdonosa.
2023. jún. 11. 08:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Vagy adásvétel után bejelentheti, hogy ellopták/elhagyta. Vagy valamelyik fél törvénysértő tevékenységhez használta és rossz ajtón kopogtatnak IMEI alapján.

2023. jún. 11. 14:52
 5/8 A kérdező kommentje:
Igazából nekem a lényeg az lenne hogy bebiztosítam magam hogy amiért pénz adok nem lsz letiltva x idő után. Ha adásvételibe ez mind bele van foglalva tud bárhogy kibújni a felelősség alol?
2023. jún. 12. 20:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Tudtommal csak sim kártyát lehet letiltani, nem telefont
2023. jún. 12. 20:35
 7/8 A kérdező kommentje:
iphone-oknál nagyon sok a lopott/tiltott készülék
2023. jún. 12. 20:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Ezt nem tudtam
2023. jún. 12. 21:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!