Hogyan kell arvereses ingatlant vasarolni? Hogyan mukodik?
Hova kell ehhez bemenni?
Egy bankba? Vasarolt itt mar valaki igy lakast/hazat?
Pest megye, Budai oldala erdekel, vagy Budapest erdekel szinten budai oldal. Csaladihaz erdekelne.
Tudom ott nagyon dragak, ezert merult fel bennem ez a lehetoseg. Csak ereznek buntudatot, hogy innen valaki(k)nek elkellett koltozni😥
Sok árverezett ingatlanon holtig tartó haszonélvezeti jog van, tehát lakottan veheted meg, azért olcsóbb. Magyarán birtokba sem veheted az ingatlant csak kívülről nézegetheted amíg meg nem halt a benne éldegélő néni vagy bácsi.
Ez olyan esetekben fordul elő, amikor a lakás tulajdonosának a nem fizetett tartozásai miatt árverezik az ingatlant és a haszonélvező sem tudta vagy akarta azt kifizetni. Tehát te, mint szülő a gyerekedre írattad a lakást, de a haszonélvezeti jogod fenntartásával. A gyerek viszont elúszott az adósságokkal...
Amiket igazán olcsóbban vehetsz meg, azok a bűnözőktől lefoglalt rongyrázó paloták, de azok még úgy is 100 milliós tételek. Nem tudom mennyi pénzed van rá, de arra ne számíts, hogy egy 90 milliós pasaréti házat holnap megvehetsz 30-ért, mert az nem úgy lesz.
A jobb ingatlanokra húsz éve ezzel foglalkozó, végrehajtásokból meggazdagodott milliárdosok licitálnak, ráadásul előre értesülnek mindenről, hiszen részei a rendszernek. Te pedig nem vagy része a rendszernek. Még akkor sem, ha van 100 milliód és amúgy meg tudnád venni amit kinéztél magadnak.
Nekem 15 milliom van, ami allampapirokban van.
Azt godoltam, hogy egy 50 millios arverezett hazhoz mar hozajutok 30 millioert, vagy 25 millioert.
De kar hogy ez ilyen bonyolult.
Ha 15 milliód van, akkor bajosan tudsz 25-ig, pláne 30-ig licitálni. A másik dolog, hogy 50 milliós érték Budán vagy a környékén nem sok.
Nem bonyolult, csak bele kell tanulni.
"Csak ereznek buntudatot, hogy innen valaki(k)nek elkellett koltozni😥"
Nem a te sarad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!