Vinteden mennyire szoktatok egy ajánlattal alámenni az eredeti árnak? Érdemes próbálkozni nagy eltéréssel is?
Cipőket nézegetek, mondjuk olyan 18-20 ezer körül. Oké, hogy 2x-3x viselt, és teljesen jó az állapota, de ez attól még egy használt cipő. Azt is megértem, hogy neki annyit ér, én meg vegyem meg, ha ér nekem annyit, ha meg nem, akkor ne.
De kíváncsi vagyok, bepróbálkoznak-e mások olyasmivel, hogy pl a hirdetett ár 15 ezer, és megadtok ajánlatként egy 7 ezres árat.
Abból indulok ki, hogy a turikban nagyon sokszor van márkás, jó állapotú cipő, és 4-5 ezer körül mozognak.
Vagy tegyek egy ajánlatot, aztán meglátom, mit gondol az eladó?
Ha nektek ott porosodna egy márkás cipő a szekrényben évek óta, feldobnátok 15 ezerért, mert mégiscsak nagy márka, de valaki jóval olcsóbban elvinné, odadnátok, vagy várnátok akár hónapokat, míg valakit érdekel? Belekalkulálva azt is, hogy soha senki nem fog jelentkezni rá?
Nagyon új nekem ez a Vinted, így nincsenek ilyen tapasztalataim. Turikba járok, mert nagyon szeretek vadászni, és kincseket lehet kifogni 2-3 ezerért, de ez nagyon időigényes, és nem lehet célirányosan menni, hogy na most Adidas cipőt fogok venni.
Van amikor igen, eléggé ár alá megyek. Mondjuk a példád nem reális, mert ha jól tudom 60%-ig lehet maximum lealkudni, nem lehet ilyen 15k-ról 7-re.
Általában pár száz forintot szoktam lealkudni és én személy szerint a termékeimet is úgy teszem fel, hogy egy 500 forint alkudást rászámolok.
Viszont igen, van hogy pofátlanságig alkudom, mert nem érzem reálisnak az árat és néha meg is írom egy-egy eladónak, hogy mennyiért venném meg és mely hibái miatt nem látom reálisnak az általa adott árat.
Na ezt nem is tudtam, köszönöm, hasznos infó!
Én is így gondolom, csak szerettem volna megerősítést.
Bár vadidegenekről van szó, de ha pl írna valami olyasmit chat-ben, hogy mégis mit képzelek, az lehet nem esne jól.
Én elég sokat alkudtam már, sosem írtak olyant, hogy mit képzelek.
nekem is volt, hogy pofátlan árajánlatot tettek, szimplán elutasítottam és továbbléptem, nem kötekedtem. Ez a funkció erre van, nem lehet élni vele.
Kicsit ráfüggtem most erre, kevés is a napi 5 ajánlat.
Volt, aki elfogadta, volt, aki elutasította, és volt, aki más ajánlatot dobott be.
Köszi szépen a válaszokat, meglesz a játékom a következő pár hétre... :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!