Miert ilyen brutalisan draga nalunk minden kulfoldrol behozott termek?
Kezdem azt gondolni hogy valamifele telhetetlenseg is kozrejatszik ebben, nem a nagy adokulcsra gondolok stb.
Szinte akarmit nezek, minden brutalisan draga nalunk. Barmit rendelsz. Rengeteg uzlet aliexpressrol behozott cuccokat arul, par szaz forintos dolgokat, 10x es aron. De miert? Rendeltem egy matricat a motorra 3000Ft ert ami itthon mindenhol 13-4-5000 Ft. Miert kell 5x os aron adni egy papirfecnit amit o is ennyiert vagy olcsobban vesz meg? Telefontokos -alkatreszes dolgok ugyan ez. 2000Ft os dolgokat el akarnak adni 15-ert. Bizsusok detto, akvarisztikas cuccok detto, horgasz cuccok szintugy. De ez tenyleg csak par pelda a vegtelenbol. Apamnak rendeltunk probakepp vagy 20 cuccot pergeteshez (horgaszik), teljesen ugyan az mint amiket a boltban megevszel, csak otode aron. Tehat az ilyen dolgok erdekelnenek, csak szerintem bicskanyitogato ez? Mikor szemlatomast par szaz Ft os cuccokat is kepesek 8000-ert arulni mondjuk. De miert nem adja 3-4000ert mondjuk, es akkor tobben rendelnenek? Kerdes nelkul megvennem akkor toluk, de igy inkabb kivarom az 1-2 honapot. Vagy teljesen mas, megmagyarazhato oka van ennek? Kiemelnem hogy nem olcso koppintasok vs draga eredeti cuccokrol beszelek, az nyilvanvalo hogy miert mas arazasu, hanem mikor konkretan egy uzletbe kinabol vasarolnak be es azt is 6-7-8x os (vagy meg tobb) haszonnal rakja ki.
Az adók miatt (is). Nézz utána, hogy mennyi mindent kell elintézni/fizetni, hogy ez legálisan mehessen. Nem olyan egyszerű az, közel sem.
Ha meg úgy gondolod, hogy könnyű és sok pénzt lehet vele keresni, hajrá, senki se hátráltat :)
Szia!
„nem a nagy adókulcsra gondolok”
A haszonkulcsra gondolj. Ha lenne vállalkozásod, te is ötszörös áron adnád el azokat a termékeket, amelyeket Aliról, eBayről stb. rendelsz.
A kereslet-kínálat törvényei szerint ha az eredeti ár ötszöröséért megvesznek valamit, akkor ötszörös áron lesz kapható.
Te vagy én vagy az, aki okosan használja erre is a netet, tudja, hogy jóval olcsóbban is megvehet valamit. Mert beszélsz nyelvet, tájékozódsz stb. a vásárlás előtt. A mai fiatalok jó része még mindig nem beszél nyelveket, és mivel 90%-uk a mobilján netezik és mindent ott intéz, azokon az oldalakon, ahol nincs fordítás opció, nem tud eligazodni.
A többség kinyitja az ár-összehasonlító honlapokat, és megnyugodva vásárol a „legolcsóbb” oldalról, holott az is minimum háromszor annyiba kerül, mintha külföldről rendelte volna.
Mert megveszik.
Az aliról tudni kell hogy már elvileg van áfa, de soha nem tudtak hivatalos számlát adni, mert tulajdonképpen az ali behayudja hogy 100 ft a termék, neked felszámolja az áfát az a szállítás.
ha ugyanazt hivatalosan akarod behozni (próbáltam több mindent, 300 dollaros invertert, monitor lámpát 3 db kellett 30at akartam htáha olcsóbb és eladom) egyszerűen brutális az összeg amire kijött full legálisan. Komolyan olcsóbb megvenni aliexpressen, majd adózva kivenni a pénzt a cégből és zsebbe intézni mint legálisan..
De különben tényleg nagy az árrés itthon, ha a sima ételeket nézzük néha itthonra tartós dolgokat nagykerben vásárolok mert a duplás szorzó lazán megy. (pick szalámi dupla áron, konzervek etc, simán szorozzák kettővel még a multik is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!