Kulfoldrol hazakoltozottek:erdemes/megerte, vagy megbantatok?
Erossen gondolkodok rajta, hogy haza kene koltozni.
14 eve Angliaban elunk parommal.
O dolgozott otthon is, gyarban. En nem, mert ahogy vege lett a fosulinak, indultunk kifele. Gyarakban dolgoztam, par eve Meg boltban dolgozom. Januartol megprobalok munkat valtani es irodaba kerulni, vagy recepciora. Onkenteskent mar par honapot dolgoztam recepcion es administration.
Vegzettsegem alsos tanito, de bufe szakkent vegeztem, soha nem akartam tanitani, igy nem is probalkoztam azzal.
Ferjem megkapta itt a vezetoi engedelyet a targoncara. Igy vmi olyasmit tudna otthon is csinalni.
Ket gyerekunk van, egyik 11 eves, masik 7. Mind a ket nyelvet beszelik.
Az idojarasbol lett elegem foleg. Plusz abbol, hogy kimaradunk a nagycsaladi eletbol.
Nem mondom, ha hazamennenk, hianyozna egy csomo minden, de ha Meg tudnank elni otthon, szerintem kevesbe hianyozna ez az elet most mar.
Anyagiak. Nagyon kis labon elunk, vettunk egy hazat. Olyan 25millio lenne tisztan belole. Abbol mar egy kis szerencsevel tudnank otthon hazat venni.
Kisvarosiak vagyunk, az Alfoldrol szarmazunk. Nagyobb varosba nem szeretnenk koltozni, de nagyon kicsi varosba se kene, tudjuk.
Az erdekelne, hogy korulbelul milyen korulmenyekre erkeztetek haza, miota vagytok mar otthon, Jo es rossz oldal is erdekel. Egyszoval az egesz tortenetet irjatok le.
Öszintén szólva szerintem nagyon nem lenne jó ötlet, nektek sem - a meglévö vagyonotok MO-on nem ér igazán sokat, ennyiböl rendes házar nem tudtok venni, rendes munkátok, keresetetek sem lesz, a gyerekek nem fognak tudni beilleszkedni, a nagycsaládos életböl meg nagyon hamar elegetek lesz. (Javaslom a család kategóriát, olvass utána a családi témáknak, a legtöbb helyen mindenki bele akar szólni más életébe, irigykedik, kötözködik a többiekkel, megy a veszekedés, pletykálás, ellenségeskedés.
AZ idöjárás is max. nyáron jobb, egy hosszabb - egy hónaposig - alatt minden elönyét élvezhetitek, és mégsem süllyedtek vissza abba, ahonnan elmentetek, azóta csak rosszabb lett minden, jobb nem.
Hogy lehet 14 év alatt 25 millát összespórolni Angliában, kislábon élve? Fejenként havi 70k forintot tudtatok félretenni? Én 5 hónapot húztam le takarítóként napi 16 órában angliában, és több mint 2 millát tettem félre, és ez 10 éve volt.
Őszintén, én hazajöttem pár év után külföldről (éltem németországban, kanadában, és singaporeban) de eleve úgy hogy itthonról tudom folytatni tanácsadóként és vállalkozóként a munkámat kicsit más köntösben, de nyugati kliensekkel, komoly pénzért. Azért biztos nem jöttem volna haza, hogy anglia helyett itthon legyen gyári melós.
Kosz szep 5-os a lenezest. A penzre vonatkozolag. Lehet hogy kozben child care-t is kellett fizetnem, es etetnem 2 gyereket minimalberen. Es lehet, azota valtozott par dolog, miota elmentel innen. Sajnos egyre nehezebb itt is megelni. Minimalberen joforman tenyleg ehkoppon van az ember.
Angolt nem is ismerek, csak par kulfoldit, akik kepesek felrerakni ebbol.
Ezert is ondolkodok a hazakoltozesen, mert eleinte ugyan jol Meg lehetett elni belole, de Jo ideje mar nem.
Koszonom a tanacsokat. Azt hittem azert nemi pozitiv elmenyt is olvashatok, de kiabrandito, hogy otthon is ennyire szr a helyzet.
Az anyagi resz, azt elhiszem. Mondjuk azert 25-bol akkor valszeg kisebb lakast vennek kezdetben, illetve elobb munkat keresnek es hitelre vennek. Azert ha 25-ot belerakok az nem annyira rosz. Nem vitatkozni akarok, csak ugy erzodott mintha kabe 25 milla nem lenne semmi.
Csaladi resz, hat 14 evet kihagytam, talan par evig kibirnam a Csaladi viszalyokat. Lehet hogy kesobb megbannam mondjuk:)
Idojaras: Anglia egyik legesosebb legszelesebb helyen elek. Ez kabe egesz evben van, ha van par het, mikor jobb az ido, ossze tehetem a 2 kezem. Nem csak par hetig jobb az ido otthon, hidd el.
Mindennek ellenere lehet nem megyek haza, mert kockazatos a valtas.
Mikor kikoltoztunk, nem volt semmink. Tenyleg csak az a 2 20 kgos borondunk volt, oszzesen 1300 fonttal. Ha ferjem nem kapott volna munkat 3. Heten, mehettunk volna haza. 4. Heten mar fizut kapott. Itt hetente fizetnem. Ha varni kellett volna 1 honapot...
Akkor ez 500 ezer forint volt. Ennyire volt eleg Angliaban fel millio forint... 14 eve.
Elkepzelheto, hogy kezdetben a ferjemnek tudnanak a rokonok szerezni melot, mondjuk ki kene varni a megfelelo pillanatot. (eleg Jo kapcsolataik vannak a munkaheleyen, de ki kene varni az uresedest) aztan majd keresne jobbat, ha nem Jo. Azt mondjak ott eleg jol keresnek a targoncasok. 200 vagy 250et mondtak. Ez nem tudom, hogy jonak szamit e.
Majd Meg tajekozodom. Csak ugy jol esne elkepzelhetonek tartani. :(
25 M nem sok, egy garzont nem kapsz mar belole Budapesten. Negelhetes 4 fore emberi szinten fel millanal kezdodik.
Inkabb kinn keressetek jobb melot, nem is ertem. Ismeroseim vegzettseg nelkul mennek ki par honapora, pl hotelba dolgozni, es felretesznel havi 600k korul. Ti hogybogy tized ennyit? Kriminalisan keves. Huzzatok meg, szedjetek ossze dupla ennyit 2-3 ev alatt normalis meloval, aztan majd eldontitek.
Mi még nem költöztünk haza, de jövő nyárra tervezzük. Mi nem Angliában élünk (nem is Európában), az időjárás viszont itt nagyon nem ideális, az év nagy részében elviselhetetlen (szó szerint) a meleg. A férjem jól keres, sikerült is házat vennünk Debrecenben. A gyerekeink jövőjét nem itt képzeljük el, ezért is költözünk haza, hogy a legnagyobb már otthon kezdhesse az iskolát. A munka részét mi sem tudjuk még, hogy lesz, a férjemnek nem lesz könnyű munkát találnia (bonyolult a helyzete), de mégis meglépjük, valamennyi tartalékunk van.
Kérdező, szerintem tisztázzátok le magatokban, hogy mi a fontos nektek és a gyerekeiteknek, és ennek alapján döntsetek. Ha munkában tudnak segíteni a rokonok, az jó dolog. Nem tudom, választások után változik-e, de jelenleg egy kétgyerekes családapa többet kap nettóban mint egy egyedülálló a családi adókedvezmény miatt. Nyelvtudással biztos te is könnyebben találsz állást. De mondom, nektek kell mérlegelni az előnyöket és hátrányokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!