Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Külföldi örökös milyen módszer...

Külföldi örökös milyen módszert válasszon a pénz kiviteléhez ?

Figyelt kérdés

Elég, ha én átutalom a pénzt az ő számlájára, és ezt az Otp automatikusan átkonvertálja ?

Mikor figyelik a pénzmosási eseteket ?

2023. máj. 21. 13:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Megnyerted a francia torokrákos özvegy 500 ezer euróját, aki a rokonod volt?
2023. máj. 21. 14:08
 2/14 anonim ***** válasza:
Most pénzt mos vagy örökölt ? De én simán utalnám
2023. máj. 21. 15:27
 3/14 anonim ***** válasza:
Zsebben vagy bankszámlán szokás az ilyesmit.
2023. máj. 21. 15:40
 4/14 A kérdező kommentje:
#2 Aki nem érti a kérdést, minek válaszol ? Mert Vaaárnap van ...
2023. máj. 21. 17:54
 5/14 anonim ***** válasza:

Elég hülyén fogalmaztad meg a kérdésedet. Ebben formában nincs is értelme.Találgatni kell.

A "külföldi örökös" pénzéhez te hozzá sem férhetsz. Hogy kinek mennyi jár és miből, az a közjegyzői hagyatéki eljárásban dől el. Ha a "külföldi örökös" számára az eljárásból következően jár pénz, azt ő csak elhunyt számlavezető bankjától kérheti ki a közjegyzői határozatot bemutatva. Ha nem jár Mo-on, akkor egy ügyvédet kell megbíznia, aki helyette és nevében eljár a banknál a közjegyzői okirattal és az ügyvédi megbízással a kezében.

Ha te már az elhunyt bankkártyájával leemelted a pénzt a bankszámláról " még időben", ezzel egy büntetőeljárást kockáztatva, akkor a "külföldi örökös" rövid távon megszívta, hosszú távon te szívod meg, mert hideg lesz a kaptárban.

2023. máj. 21. 18:40
 6/14 A kérdező kommentje:

#5 pénzről volt szó, nem bankszámlapénzről, tehát pl. én kifizettem az ő részét, (megvásárolom) különben bolond lenne hazajönni

Vagy pedig mindet én öröklök névleg, neki pedig kifizetem a részét, így elmarad a vásárlási hercehurca és a tulajdonszerzési illeték (ha van...)

2023. máj. 24. 02:52
 7/14 A kérdező kommentje:
javitva: kifizettem helyett kifizetem, mindet helyett mindent.
2023. máj. 24. 02:54
 8/14 anonim ***** válasza:
A csiklójához bilincselt diplomatatáskában. Mint a filmekben.
2023. máj. 29. 15:29
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha a hivatalos hagyatéki eljárás lezajlott és közjegyzői határozattal végződött, akkor pénzmosás esete nem áll fenn, hiszen minden igazolható a bank felé, amennyiben igényli.
2023. máj. 29. 15:33
 10/14 A kérdező kommentje:
#9 Örökölni fog lakásrészt, ennek az értékét akarja kivinni. Vásároljam meg tőle ? 2. Vagy ha mindent én öröklök, attól még megkapja a pénzt, ez pénzmosás vagy így is kiviheti ?
2023. jún. 1. 03:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!