Külföldi örökös milyen módszert válasszon a pénz kiviteléhez ?
Elég, ha én átutalom a pénzt az ő számlájára, és ezt az Otp automatikusan átkonvertálja ?
Mikor figyelik a pénzmosási eseteket ?
Elég hülyén fogalmaztad meg a kérdésedet. Ebben formában nincs is értelme.Találgatni kell.
A "külföldi örökös" pénzéhez te hozzá sem férhetsz. Hogy kinek mennyi jár és miből, az a közjegyzői hagyatéki eljárásban dől el. Ha a "külföldi örökös" számára az eljárásból következően jár pénz, azt ő csak elhunyt számlavezető bankjától kérheti ki a közjegyzői határozatot bemutatva. Ha nem jár Mo-on, akkor egy ügyvédet kell megbíznia, aki helyette és nevében eljár a banknál a közjegyzői okirattal és az ügyvédi megbízással a kezében.
Ha te már az elhunyt bankkártyájával leemelted a pénzt a bankszámláról " még időben", ezzel egy büntetőeljárást kockáztatva, akkor a "külföldi örökös" rövid távon megszívta, hosszú távon te szívod meg, mert hideg lesz a kaptárban.
#5 pénzről volt szó, nem bankszámlapénzről, tehát pl. én kifizettem az ő részét, (megvásárolom) különben bolond lenne hazajönni
Vagy pedig mindet én öröklök névleg, neki pedig kifizetem a részét, így elmarad a vásárlási hercehurca és a tulajdonszerzési illeték (ha van...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!