Van aki ezt csinálja?
“de van olyan aki mondjuk egy számlán gyűjt pénzt arra hogy mondjuk egy idő után ne kelljen dolgoznia? “
Ezt hívjuk nyugdíjmegtakarításnak.
Igen, biztosan van ilyen, itt is.
Nézz utána a dolgoknak, egész szakirodalma van a korai nyugdíjnak.
Nekem is voltak ilyen céljaim, de önfegyelem híjján nehezebb időszakokban eltapsoltam a pénzt, vagy csak túl korán elhittem hogy "itt az idő" és túl nagy fába vágtam a fejszémet.
A 10 millió már egy jó kis összeg az induláshoz, van, akit ez jobban is motivál, mint 0-ról indulni, ebben sem vagyunk egyformák.
Ha ilyen szépen keresel és belefér a havi 200 félrerakása, akár önerőként is használhatod a 10-est egy lakáshoz, a 200-ból pedig lazán kifizeted a kamatokat. Ez is egy komoly motiváció tud lenni, ne csak számlán gyűjjön a pénz, hanem kelljen is valahová befizetni.
Azt gyakorlatilag már az első nap kiadhatod, a bevételből meg képezhetsz egy lakás-alapot. Ha jó állapotban marad a bérlő után, akkor is kell rá költeni.
És érdemes is, ha drágábban akarod kiadni.
Ilyen lehetőségek mellett magadba is fektethetsz, hogy jövő ilyenkor ne 500-at hanem 750-et keress és így tovább.
1-2 év alatt összejöhet egy újabb lakás önrésze... és akkor már tényleg nem vagy távol a korai nyugdíjtól.
Erre mondhatják sokan hogy a lakáskiadás is nyűg, munka. Én egy ideig szálláshelyet üzemeltettem és kb tizedannyira éreztem nyűgnek mint a valódi munkahelyemet. Volt vele tennivaló de tudtam élvezettel csinálni, úgy, hogy alig tűnt tennivalónak.
Tőzsdézni például sokkal inkább az lenne számomra. Ülni a gép mögött, számomra érdektelen témákról olvasni stb. De van, akinek ez az útja.
Érdemes megtalálni azt a területet ahol ilyen érzésed tud lenni és ott 'építkezni'. Ha neked mégsem a lakás az optimális terep erre akkor a 10 millióból sok mást is, képzéseket, gépeket meg lehet alapozni amivel jelentősen megnövelheted a bevételeidet.
egyszerubb ha csak raallsz a lakasok megvetelere.
menj el a bankba kerdezd meg mennyi hitelt tudnak adni neked minel hosszabb futam idore.
van 10 misid. ha tegyuk fel behitelezel 30 misit, veszel belole ket lepukkant lakast amit a 10 misidbol felujitasz. nyilvan a munkat valahogy neked bele tenni, igy sporolod a legtobbet, szoval a festest pl old meg magad ne pedig fizess valakinek egy milliot.
felujittotad a ket lakast. add ki vagy az egyiket es el a masikat vagy add ki mindkettot.
mivel hosszu idore vetted a kolcsont a torlesztod valoszinu kevesebb lesz mint a berleti dij amit elkerhetsz.
na mar most, telnek az evek, a berleti dijak mennek felfele, a lakasarak mennek felfele, a hiteledet szep lassan fizetik a berlok...
kell ennel tobbet magyarazni?
igy sokkal jobban kamatozik a 10 millios ertekpapirod... plusz lesznek lakasaid ugy hogy konkretan te csak felujitottad oket egy kis penzbol.
nyilvan ez igy leirva egyszerubben hangzik mint elintezni ezeket a valo eletben viszont valami ilyesmibe gondolkoznek a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!