Facebook marketplace vettem egy könyvet személyes átvétellel. Otthon vettem észre hogy ez egy másik könyv, csak a hirdetett könyv védőborítója volt rárakva. Vagyis egy olcsó vacak könyv, míg én 3000 ft-ot fizettem érte. Hova forduljak?
Egyes, szar tanácsot ne adj! Ha nem tudja bizonyítani, akkor ez hitelrontás rágalmazás estébé. Az meg Btk-kategória.
Kérdező, pénztártól való távozás után reklamációt senki nem fogad el. Személyesen vetted át, nem győződtél meg arról hogy mit kaptál, te hibáztál.
Tanuló pénz.
Volt rá lehetőséged is, hogy személyesen csekkold.
Én ha bármit veszek lecsekkolom személyesen.
Voltak, akik át akartak b-szni, de nem jött össze.
Pl elemes kütyüknél elővettem a táskámat, a szeme láttára mértem le az elemeket, majd tettem bele az eszközbe.
De volt, hogy direkt tesco elé szerveztem a találkozót,a srác jönni-menni akart, de nem számított arra, hogy nem adok egyből pénzt és lecsekkolom a gépet.
A találkozó előtt elővettem a hosszabbítót és megudvaroltam a bódés hölgyet, megengedi-e az áram használatot egy teszt elejéig.
Hibás volt a termék. Majd alkudozni kezdtem kis humbukkal, ha már görénykedni akart. Kammantottam, hogy kell a gép, de így költenem kell a szervízre is és ki tudja mi a baja. 2ezerért elhoztam tőle.
Megjavítottam magam amúgy. :)
Átvertem, de az ilyen meg is érdemli.
Nem szeretem, hogy egyenes félként megyek, de a másik gerinctelen.
De volt olyan is, aki nem számított arra, hogy bedobom azt a tervet, hogy "nem kell postázni, arra járok aznap"
Balatonra mentünk, 4 órán át hitegetett, pill és érkezik. A 6. hívásnál pedig elküldtem inoman melegebb éghajlatra.
Pici ékszerészeti mérleget vettem volna. Itt is voltak nálam elemek. De nem volt rá szükség.
Gondolkodj, gyanakodj, csekkolj, amit csak tudsz.
S örülj, hogy csak 3ezer volt a könyv. :)
Sok ilyen pitiáne csaló van, a rendőrségen szerinted napi hány ilyet próbálnak jelentgetni?
Máskor figyelj oda!
Ui.: ha én adok el. Minimum jó minőségű videót kap az illető a termékről, szükség esetén be is mutatom.
Személyes átvételkor is megnézhetik. Még az ajándék glavírozott tollat is elővettem csomagolásából és fény felé mutattam 0 hiba. Vadonat új.
Szeretek korrekt lenni, első sorban önmagam miatt. Lelkiismerettől az önminősítésig.
Másokat ez nem érdekli, csak a pénz.
@5 “Honnan tudod, hogy nem tudja bizonyítani?”
Nem tudja. Ez kiderül a kérdéséből.
Egyébként is ő hibázott az átvételnél. Ez is kiderül a leírásából.
Ha én személyesen veszek át egy könyvet, az véletlenül sem fordulhat elő, hogy csak otthon veszem észre, hogy nem azt kaptam, amit kifizettem. Nem vagyok ugyanis hülye.
Az 1. válaszoló vagyok, és sajnálom, hogy a kérdezőt cseszegeti itt mindenki. "Béna voltál", "te hibáztál", "csak magadra lehetsz mérges". Álljon már meg a menet!
Először az eladó hibázott, amikor megtévesztő borítóval adott át egy másik könyvet. Véletlenül vagy szándékosan, ezt nem tudjuk, de az eladó mindenképpen hibázott.
Másodszor a vásárló (kérdező) hibázott, amikor nem lapozott bele a könyvbe átvételkor.
Harmadszor megintcsak az eladó hibázott, amikor a vásárló reklamációját nem kezelte megfelelően. Nem cserélte ki a jó könyvre. Nem adta vissza a pénzét.
Tehát az eladó kétszer is hibázott (és lehet, hogy mindkétszer szándékosan, tudatosan), a vásárló csak egyszer (figyelmetlenségből). Ahhoz képest itt mindenki a kérdezőt állítja be szarnak. Gratulálok az itt válaszolóknak, mert ez az áldozathibáztatás magasiskolája!
Amúgy kérdező, ha nem kapod meg a kifizetett könyvedet, nyugodtan tehetsz feljelentést is a rendőrségen, tulajdon elleni szabálysértésként megállja a helyét:
Btk. 373. §
(1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
Szabs. tv. 177. §
(1) Aki
[...]
b) ötvenezer forintot meg nem haladó kárt okozva csalást, szándékos rongálást
[...]
követ el, úgyszintén, aki e cselekmények elkövetését megkísérli, szabálysértést követ el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!