Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire volt ez szabályos...

Mennyire volt ez szabályos munkajogi szempontból?

Figyelt kérdés

Pár kollégával volt egy közös messenger csoportunk, ahol elsősorban munkahelyi dolgokról beszéltünk, néha politikáról, nagy világ dolgairól, ilyesmi.

Ebben a csoportban az egyik projektünket amit a megalomán főnökünk kitalált, én leszóltam, majd az egyik kedves kollégám megmutatta ezt az üzit a főnöknek. Ezt követően fegyelmit kaptam és elvették a munkaköröm és így a fizetésem egy részét is.

Már ott hagytam a kócerájt hála az égnek, nem bánom 1 percig se, mert nagyon gáz volt a légkör, csak kíváncsi vagyok, hogy oké, hogy én leszóltam a projektet, de az mennyire szabályos, hogy egy magán beszélgetést kiad 3. félnek? Ők azzal érveltek, hogy ez egy "munkahelyi messenger csoport", de létezik ilyen munkajogi kategória facebookon?

2023. máj. 12. 15:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nincs ilyen, plusz a szabadidődben azt szarozol le, amit akarsz, amíg nem árulsz el céges titkokat.
2023. máj. 12. 15:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Van róla bizonyítékod, hangfelvételed vagy egyéb képi / tárgyi bizonyíték amivel bizonyítani tudod hogy azért ért Téged hátrányos munkahelyi megkülönböztetés mert a kollégád magán jellegű beszélgetést mutatott be a főnöködnek?
2023. máj. 12. 16:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Nincsen, behívott a vezető mindenkit aki a csoportban volt, fél óráig kérdezgetett, majd utána mondta, hogy látta a messenger üzenetet. Biztos nem vinném jogi útra, annyi idegbajt nekem nem ér, csak az bosszant, hogy ez szerintük rendben van, és 2,5 év után úgy kullogtam el, mintha a világ legrosszabb embere lennék, mert kibeszéltem valami hülyeséget. (Amúgy a projekt megbukott, 2 alkalom után el is engedték, de ez már csak mellékes.)
2023. máj. 12. 16:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"Biztos nem vinném jogi útra"

Akkor tulajdonképpen mi célból tetted fel a kérdést olyan módon, hogy idézem "Mennyire volt ez szabályos munkajogi szempontból?"

Röviden megválaszolva: nem volt szabályos.

2023. máj. 12. 16:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Írtam azt is, "csak kíváncsiságból", mert a felmondási idő alatt én voltam a közellenség, ami nehéz volt lelkileg (persze a barátaim támogattak), de érdekelt egy objektív nézőpont is.
2023. máj. 12. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!