Ez normálisnak számít egy munkahelyre jelentkezéskor és csak én reagálom túl, vagy gyanús?
Én ebben semmi gyanúsat nem látok. Lehet nem is egy pozíció van, ugyan miért kötnék ezt az orrára a jelentkezőnek, hogy egy, kettő vagy három embert keresnek?
Abben sem látok semmi meglepőt, hogy miután elfogadtad az ajánlatot igyekezni akarnak a papírmunkával. Kismillió oka lehet ennek mulitnál, belső határidők (ami pl. az értékelés alapja, hogy a HR-es kolléga tudja-e őket tartani), lehet ő vagy egy jóváhagyó vezető akinek az aláírása kell szabin lesz a következő héten és gyorsan be akarják fejezni a dolgot vagy csak simán túlbuzgó a HR-es és nem akar belefutni abba, hogy mire kezdened kellene nincsen kész a papírmunka és akkor rajta veri el a jövőbeni főnököd, hogy miért nincs még itt az ember.
Szerintem se gyanús ennyi alapján, nem tudni mi van a háttérben lehet egy teljesen normális ok is. Jelenlegi munkahelyemen is voltak ilyen dolgok hogy pl. eü okból mondott vki fel de úgy volt hogy a felmondási időre marad és betanítja az utódot. Viszont annyira romlott az állapota hogy azonnali hatállyal elment nekünk meg SOS kellett vki a helyére úgyhogy az első jónak tűnő ember meg is kapta az ajánlatot a HR meg próbálta minél gyorsabban végig vinni a folyamatot. Vagy többen vannak mondjuk AP könyvelő poziban, így is van hirdetve de más cégeket visznek. Kerestek egy ember helyére vkit de közben egy másik AP-s is felmondott akkor is kint hagyták a weblapon a hirdetést meg nyomatták professionon hogy minél többször (és így elsők között) legyen fent.
Nagy cégeknél a HR folyamatokat annyi hülyeség megakaszthatja, én anno 2 héttel később kezdtem mert vki nem írt alá időben egy papírt közben meg a nagyfőnök elment szabira akinek utána kellett volna aláírnia. Fizu és teljes HO miatt elnéztem de ilyennel simán lehet más inkább új helyet néz a HR meg kezdheti előröl az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!