Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez a munka csak szerintem...

Ez a munka csak szerintem gyanús? Ki látott már ilyet?

Figyelt kérdés

Heló! Van egy debreceni Facebook csoport ahol diákmunkák között lehet böngészni és egy férfi "AI szöveg felmondó" munkát reklámoz.

A melóhoz egy Della nevű appot kell letölteni telefonra, ahol egy kínai cég hírdeti az állást. Több százan hacsak nem ezren jelentkeznek erre facebookon, de visszajelzést eddig nem láttam. Nekem nagyon gyanús, főleg, hogy adókártyától kezdve személyiig mindent elkér az alkalmazás. A munkaleírásról pedig csatolok képeket, ezek külön megérnek egy misét. Én szkeptikus vagyok, de kíváncsi vagyok ti mit gondoltok és találkoztatok-e már ilyennel.

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. jún. 3. 12:40
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem feltetlenul tunik atveresnek,de az a 4-6 ezer forint amit igy meg lehet keresni eleg minimalis penz.

A hellostudent.hu es a Della app osszefuggnek, ez egy diakszovetkezet. Az adoszamot, ilyesmit pusztan a NAV miatt kerik be.

2022. jún. 3. 13:04
 2/10 anonim ***** válasza:

Maga az AI szöveg felmondás egy létező dolog, és ezt sokszor diákok végzik, alkalmi munkaként. Ez a része teljesen hihető, semmi különös nincs benne.

A Della alkalamzás is teljesen legitim, ez egy diákmunka hirdető/kereső oldal (bár enyhén szólva nem a legjobb). Persze attól, hogy maga az alkalamzás legitim még lehet rajta a hirdetés kamu, ugyanúgy ahogy például ebayen is árulnak lopott vagy hamisított dolgokat.

Az hogy elkérik az iratokat teljesen rendben van, hiszen gyakorlatilag egy munkaviszonyról van szó. Ha egy magyar céghez mennél el dolgozni alkalmazottként, ott is elkérnék.

Szóval összességében én semmi olyat nem látok ami alapján egyértelműen azt mondanám hogy kilóg a lóláb és nyilván kamu az egész. Persze ettől még lehet egy (viszonylag ügyesen emgcsinált) átverés, de csak a leírtak alapján nem lehet ezt kijelenteni.

2022. jún. 3. 13:12
 3/10 anonim ***** válasza:
(mindamellett nem a kinai ceg keri az adataidat, hanem a szovetkezet, es nem is a ceg fog fizetni hanem a szovetkezet, igy a kinaiakhoz az adataid nem is fognak eljutni)
2022. jún. 3. 13:15
 4/10 A kérdező kommentje:
Nekem nagyon identity theft szaga van a dolognak. Van egy kínai IT cég amiről semmit nem találni az interneten, az azt reprezentáló emberekről sincs semmi sehol. A kínai pártállam meg nem arról híres hogy tiszteletben tartaná az emberek személyi jogait. Szóval minden adatomat meg kell adnom az összes iratommal együtt, az arcommal is, majd 3 órányi változatos hanganyagot kérnek... Természetesen az IT cég adatvédelmi nyilatkozata sehol nem található így kb azt csinálnak a hangommal is amit akarnak :) Köszi azért, de nekem így is gázos a dolog. Peace
2022. jún. 3. 14:17
 5/10 anonim ***** válasza:

Szovegertelmezes kettes ala, leulhetsz.

Szoval, a kinai ceg nem kapja meg az adataidat, csak a diakszovetkezet. A kinai ceg a diakszovetkezettel all szerzodesben, nem veled. Eddig erted?

2022. jún. 3. 14:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Aha persze, tölts le valami malware-t a telefonra, ami ki tudja mit küld el a háttérben a kínaiaknak...
2022. jún. 3. 16:32
 7/10 A kérdező kommentje:
Te kis majom :) Elég naívnak kell lenni ahhoz hogy elhidd nem áll kapcsolatban a szövetkezet és a munkáltató. Töltsed akkor le és csináld a kínaiaknak a rabszolgamunkát. Értelmi szakadékok :D
2022. jún. 13. 15:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Senki nem mondta, hogy nem állnak kapcsolatban...
2022. jún. 13. 16:23
 9/10 A kérdező kommentje:
Akkor miért is feltételezzük, hogy bizalmas információkat nem adnak át? Magad ellen beszélsz.
2022. jún. 22. 17:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor rettegj tovabb. Sz.r lehet igy elni, az biztos.
2022. jún. 22. 18:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!