Nem rég kezdtem befektetéssel foglalkozni, eddig csak a revoluton. Milyen platformot ajánlanátok kereskedésre? (Bitcoin, arany, S&p500) ?
400 euró nem nagy összeg, bár tanulásra megfelelő. Akkor nem kéne szétapróznod többféle részvényre, hanem egy valamire kellene koncentrálnod, annak az árfolyamát figyelned napi rendszerességgel és egyben hosszabb távlatokon és azáltal ismerkedni a piaccal.
A tőkeáttételes kereskedést nem javaslom kezdőként, mert annak hamar nullázás lehet a vége, ami elveheti a kedved a jövőbeni kereskedési próbálkozásoktól. A tőkeáttételes kereskedés azt jelenti, hogy olyan mennyiségben végzel kötéseket (vétel, eladás) a piacon, amekkora pénzzel valójában nem rendelkezel.
Ha hosszú távra fektetsz be (10 év+ és nem nyúlsz hozzá!), akkor olyan szolgáltatót keress, ahol tudsz TBSZ-t nyitni és türhetőek a számlavezetési költségek. Perpill szerintem csak a KBC és az Erste ilyen, a többi vagy drágább vagy nincs TBSZ. A jutalék miatt 2000 eurótól költséghatékony, 1000 eurótól elfogadható. Az osztalékok jóváírásáért sokat levonnak itthon, jobb osztalékvisszaforgató dolgokat venni, ETF-ekben találsz ilyet, S&P 500-at követőben is. Justetf.com-on nézz szét, ott ha látod a Listing fül alatt a Xetrát, akkor valószínűleg itthon is meg tudod venni.
Rövid távra államkincstár, 0 költséggel vehetsz és tarthatsz állampapírokat.
"Nem rég kezdtem befektetéssel foglalkozni, eddig csak a revoluton."
Azért ez így ebben a formában nem igaz. Még csak most kezdesz ismerkedni az egésszel.
17/18
"Mire jutottál kedves kérdező?"
Még emésztem az infókat :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!