Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem rég kezdtem befektetéssel...

Nem rég kezdtem befektetéssel foglalkozni, eddig csak a revoluton. Milyen platformot ajánlanátok kereskedésre? (Bitcoin, arany, S&p500) ?

Figyelt kérdés
illetve hogy tudok úgy részvényt venni( pl:s&p 500)hogy ne csak kereskedni tudjak vele de ténylegesen a tulajdonom legyen és részesülhessek osztalék fizetésben? Például banoknál megéri értékpapírszámlát nyitni (cib,mkb)? Vagy nagyon elvinnék a hozamot?

2023. máj. 1. 16:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
36%
Kedves kérdező, mekkora tőkével próbálkozol a Revolut Stockson?
2023. máj. 2. 16:55
 12/20 A kérdező kommentje:
400euro körül
2023. máj. 2. 18:12
 13/20 anonim ***** válasza:
69%

400 euró nem nagy összeg, bár tanulásra megfelelő. Akkor nem kéne szétapróznod többféle részvényre, hanem egy valamire kellene koncentrálnod, annak az árfolyamát figyelned napi rendszerességgel és egyben hosszabb távlatokon és azáltal ismerkedni a piaccal.

A tőkeáttételes kereskedést nem javaslom kezdőként, mert annak hamar nullázás lehet a vége, ami elveheti a kedved a jövőbeni kereskedési próbálkozásoktól. A tőkeáttételes kereskedés azt jelenti, hogy olyan mennyiségben végzel kötéseket (vétel, eladás) a piacon, amekkora pénzzel valójában nem rendelkezel.

2023. máj. 2. 18:49
 14/20 Klanwarrior válasza:
69%
LearnToInvest, TheSwedishInvestor, EverythingMoney, és még sorolhatnám, hogy hol találsz jó contentet. 4. éve fektetek be, egyetemista korom óta. Nem volt könnyű, főleg az elején, főleg, hogy jóideig nem is volt jövedelmem, csak a kis megtakarított pénzem. Amit nem ajánlok: Rövidtávú spekulációs befektetések. Ha azt a részt kihagyom, könnyebb lett volna az első 2 év. Amikor egy részvényt vásárolsz, részesedést kapsz egy cégből. Elemezd a cégeket, hogy melyek olcsók az értékükhöz képest. Ennyi. Ha jók a meglátásaid, hamar profitos lehetsz (de 1-2 év alsó hangon). A tőszdepszichológia nagyon fontos, szintén ajánlom figyelmedbe, nézd meg a stock market cycle-ket, elemezd őket, hogy megértsd. Én 3000 dollárral kezdtem, most van 21. Persze jól fizető állás is kell hozzá, hogy folyton tudj hozzáadni ;) Az előttem szólóval ellenben viszont nem ajánlom, hogy egy helyre tedd a pénzed, diverzifikáld a portfóliód, legalább 5 cégnek/indexnek legyél birtokában egyszerre, mert ha az egyikük elszalad dél felé, nyugodtan kivárhatod, míg jóra fordulnak a dolgok/vehetsz belőle többet, mert a többi részvény tartja a frontot. Hajrá!
2023. máj. 13. 22:13
 15/20 Klanwarrior válasza:
69%
Amit még hozzátennék: Én TastyTrade-n kereskedek, mert anno ez volt kb az egyetlen "ingyenes" bróker, ami elérhető volt itthon. Ma már lehet, hogy szélesebb a választék, Szendrei Ádi irományát javaslom (előttem már írták) ezzel kapcsolatban, vagy pedig a Pénzügyi Fitness csatornát, ahol itthoni szemszögből tárgyalják ki, melyik miért jó. Lesz egy meglátásod, és onnantól magad is körbenézhetsz, mert nem fedik le a teljes listát természetesen.
2023. máj. 13. 22:16
 16/20 anonim ***** válasza:
69%

Ha hosszú távra fektetsz be (10 év+ és nem nyúlsz hozzá!), akkor olyan szolgáltatót keress, ahol tudsz TBSZ-t nyitni és türhetőek a számlavezetési költségek. Perpill szerintem csak a KBC és az Erste ilyen, a többi vagy drágább vagy nincs TBSZ. A jutalék miatt 2000 eurótól költséghatékony, 1000 eurótól elfogadható. Az osztalékok jóváírásáért sokat levonnak itthon, jobb osztalékvisszaforgató dolgokat venni, ETF-ekben találsz ilyet, S&P 500-at követőben is. Justetf.com-on nézz szét, ott ha látod a Listing fül alatt a Xetrát, akkor valószínűleg itthon is meg tudod venni.

Rövid távra államkincstár, 0 költséggel vehetsz és tarthatsz állampapírokat.

2023. máj. 19. 11:39
 17/20 anonim ***** válasza:
Mire jutottál, kedves kérdező?
2023. máj. 19. 11:45
 18/20 anonim ***** válasza:

"Nem rég kezdtem befektetéssel foglalkozni, eddig csak a revoluton."

Azért ez így ebben a formában nem igaz. Még csak most kezdesz ismerkedni az egésszel.

2023. máj. 19. 12:39
 19/20 A kérdező kommentje:

17/18

"Mire jutottál kedves kérdező?"

Még emésztem az infókat :)

2023. máj. 28. 08:43
 20/20 anonim ***** válasza:
69%
Elsőre sok infó, az biztos, ha elkezdesz nézni egy ilyen pénzügyi gurut, mint a fent hivatkozottak, azzal napok, vagy hetek elmennek, annyi tartalmuk van a youtube csatornáikon. Szelektálni kell közöttük és kiválogatni azokat, amik a te helyzetedre vonatkoznak. Kicsi tőkéből fokozatosan kell építkezni, nem kell azonnal többszörözésen gondolkodni végtelen kockázat mellett, mert hirtelen azt veszed észre, hogy mindent elbuktál.
2023. máj. 28. 12:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!