Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mibe fektessem a pénzem?

Mibe fektessem a pénzem?

Figyelt kérdés
Lenne 2milió forintom amit szeretnék befektetni valahova. Szerintetek mibe éri meg a legjobban?

2023. ápr. 23. 00:17
1 2
 1/16 anonim válasza:
59%
Ha a tagre irányult a kérdés akkor kriptoba ne.
2023. ápr. 23. 00:22
 2/16 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy csak a bitcoin van tagelve, mivel többet is betegeltem.

Viszonylag laikus vagyok a témában, jelenleg is informálom magam szóval érdekelne mit miért érdemes, és miért

nem mondjuk a kripto?.

2023. ápr. 23. 00:35
 3/16 anonim ***** válasza:
6%
PMÁP-ba semmiképp ne webkincstáron mert az infláció miatt én buktam vele egy kamu szar az egész mint az életbiztosítás. Inkább tőzsdézz!
2023. ápr. 23. 00:58
 4/16 anonim ***** válasza:
33%

Ez erősen függ attól, hogy mennyire akarsz foglalkozni a befektetéseddel.

Pl. abszolút passzív profitot akarsz? Akkor diszkont kincstárjegy vagy állampapír. Én biztos nem tenném ilyesmibe a pénzem, mert egyrészt baromi kicsi a profit, bármilyen távon nézed is, az infláció miatt csak veszítesz vele. Másrészt én az aktív befektető/kereskedő/trader vagyok, aki nap mint nap teszek azért, hogy ne éves tizenszázalékos profitot érjek el, hanem napi min. 1-2%-ot.

Ha tanulni is akarsz egyben, "valakivé válni" a profitszerzés közben, s időd is van minderre, akkor forex és/vagy részvénytőzsde. Előbbi időigényesebb, sokkal több dologra kell figyelni, de a várható profit is sokkal magasabb. Aki igazán jó ebben, az a napi 1-2%-ot kényelmesen megcsinálja. A főbb indexeket, aranyat, ezüstöt, wti-t, brentet és néhány főbb devizapárt jól lehet napon belül trade-elni.A részvénykereskedés/-befektetés egy lustább portfolió, kevesebbet kell foglalkozni vele, de a várható profit is lényegesen alacsonyabb.

Kriptóba jelenleg egyetlen fillért nem tennék. Full bizonytalan a kriptó jövője, a mai napig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem vált fizetőeszközzé, ellenben egyre több helyen korlátozzák, tiltják. Időről időre gondok vannak a kriptotőzsdékkel is. Az árfolyamot kizárólag a remény mozgatja. A spekulánsok reménykednek. Nem tudom, miben. Derűre jelenleg semmi okuk.

Nem tudom, mivel foglalkozol, hol élsz, milyen településen, de esetleg a munkádhoz/végzettségedhez/érdeklődésedhez kapcsolódó vállalkozásból komoly profitra lehet szert tenni, ha jól csinálod.

Szóval, lehetőségek vannak bőven, de hogy mi az, amivel tudsz azonosulni, csak te tudhatod.

2023. ápr. 23. 01:14
 5/16 anonim ***** válasza:
47%
Tanulásra fordítanám. Elutaznék pár hónapra egy általam szimpatikusnak vélt országba, és ott a nyelvet elsajátítanám.
2023. ápr. 23. 01:36
 6/16 anonim ***** válasza:
35%

Építőanyagot vennék. Mióta világ a világ a különböző építőanyagok (laminát parketta, cserepek, téglák) ára folyamatosan emelkedik. Pár évet kivársz majd teljesen bontatlanul értékesíted, így sokkal nagyobb profitot termelsz mint akármelyik állampapírral vagy kötvénnyel.

Másik ilyen a LEGO. Amelyik LEGO setet bevonja a gyártó annak az értéke nagyon nagyot szokott ugrani és elég széleskörben elterjedt, sok gyűjtő van. Miután a kalóz szériát bevonták 1-2 évre rá a 10 000 forintos seteket 65 000 forintért tudtam eladni gyűjtőknek (bricklink oldalon), természetesen bontatlan állapotban.

2023. ápr. 23. 02:09
 7/16 anonim ***** válasza:
24%
Bitcoin jo lehet ha nagyon hosszu tavon gondolkodsz. Rovid tavon meg dkj vagy pmap.
2023. ápr. 23. 05:02
 8/16 anonim ***** válasza:
88%

“Aki igazán jó ebben, az a napi 1-2%-ot kényelmesen megcsinálja.”

Az éves szinten 3778%. (1,01^365)

Tehát te egy millából az első évben 37,79 millát csinálsz, majd a másodikban már 1,43 milliárdnál vagy, a harmadikban pedig 54 milliárdnál, a negyedikben 2000 milliárdnál - és még azért nem vagy a Forbes listáján mert nem egész két éve űzöd csak az ipart gondolom.

2023. ápr. 23. 06:32
 9/16 anonim ***** válasza:
57%

Bitcoin-nal vigyázz, mert szerencsejáték, lottóhoz hasonlóan bármikor bejöhet.

Az árfolyam mögött nincs gazdasági teljesítmény, ami miatt osztalékot fizetne avagy többet érne a bitcoin, minden a belé vetett hittől, használattól függ. Nehéz megjósolni 1, 10 év múlva mennyire lesz népszerű, így megfelezheted avagy megduplázhatod megtakarításod.

Fentiek miatt annyi pénzt tegyél bele, amennyit nem sajnálsz ha elveszítesz!

2023. ápr. 23. 07:03
 10/16 anonim ***** válasza:
39%

"itcoin jo lehet ha nagyon hosszu tavon gondolkodsz. Rovid tavon meg dkj vagy pmap."

Ja tök jó lehet hosszú tàvon, főleg ha kitalàlnak valami újabb, jobb technikàt, ami elèrtèkteleníti.

2023. ápr. 23. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!