Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mibe fektessem a pénzem...

Mibe fektessem a pénzem szerintetek (5mFt)?

Figyelt kérdés
Megéri egyáltalán ezzel foglalkozni?
2020. aug. 28. 11:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
állampapír
2020. aug. 28. 11:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Állampapír +1
2020. aug. 28. 11:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ.

Az állampapír a biztonsága szempontjabol oké, de ha a real kamatot nézed nem az. A biztonsága nem ér ennyit.

Illetve attól függ, ha neked megeri és úgy akarsz minimális real kamatot kapni hogy nem kell vele foglalkozni akkor persze jó az állampapír.

Mekkora kockázatot vagy hajlandó vállalni? Milyen színtű penzugyi tudásod van? Mennyi ideig tudnád nélkülözni stb stb.

Több infot írj.

2020. aug. 28. 12:02
 4/8 A kérdező kommentje:
hát olyanba szeretnék fektetni, amiből kevesebb nagy vszínűséggel nem lesz. Egy olyan 5-10 év múlva szeretnék belevágni egy saját lakásba.
2020. aug. 28. 14:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Értem. :)

Ez esetben tökéletes az állampapír.

Ekkora távon mondanám hogy bitcoin, meg társai, de ott már bőven van kockázat, mert mivan ha mégse jönnek be a jóslatok, úgyhogy ezt nem is tudom miért írtam le. Ha valamit nagyon hajt a spekuláció ide oda, na az az.

Annyit azért javaslok, hogy ne csak a magyar államnál nézz szét, hanem egyéb hasonló fejlettségű országoknél, illetve kicsit lejjebb is mehetsz.

2020. aug. 28. 16:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek 90%-ának az állampapír a legjobb választás, a magyar pedig kiemelkedő hozamú
2020. aug. 28. 16:35
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen igen, igazad van utolsó, de pl az ukrán helyzet csillapodik és ott én anno 8%-kal vettem.

De persze nem kell ennyire kockázatos országot választani, ha baj lesz akkor besz*optam. :)

2020. aug. 28. 16:58
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes én erre nem gondoltam, de mekkora nyereség várható adózás és átváltást is beleszámolva?
2020. aug. 28. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!