Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az normális, ha mindenbol a...

Az normális, ha mindenbol a legolcsobbat akarom venni, pedig a dragabbat is ki tudnám fizetni?

Figyelt kérdés
Legyen az ruha, kaja, barmi.

2023. ápr. 21. 15:43
1 2
 1/16 anonim válasza:
100%

Ugyan igy vagyok ezzel, mindenbol a legolcsobbat veszem, de en inkabb mert sajnalom erte a penzt, ruhat ami jol all lehet venni 4 ezerert, meg lehet venni 20+ ert.

Kajat meg soha nem rendelek, etterembe se jarok soha, inkabb otthon fozok, mert olcsobb.

Kocsival is igy vagyok, nekem az a lenyeg hogy vigyen el A-bol B-be, ami egy olcsobb is megteszi, nem adok erte tobb milliot.

2023. ápr. 21. 15:49
 2/16 anonim válasza:
Szerintem normális, én is próbálom mindenből a legolcsóbbat venni, illetve nem nagyon szoktam utazni sem, mert az sem olcsó...
2023. ápr. 21. 15:54
 3/16 anonim ***** válasza:
Igen, normális.
2023. ápr. 21. 15:56
 4/16 anonim ***** válasza:
79%

Nem normalis, ha pl. megengedheted magadnak az egeszseges taplalkozast, de te a legolcsobb szart eszed helyette.

Aki ezt normalisnak tartja, az valoszinuleg azert, mert szinten nem normalis.

2023. ápr. 21. 16:08
 5/16 anonim ***** válasza:
85%

Nem az. Nem éri meg a legolcsóbbat venni gyakorlatilag semmiből sem.

Általában elmondható, hogy bármiből a legolcsóbb az olyan minőségű, hogy jobban jár az ember, ha inkább vesz egy normálisat kicsivel több pénzért.

2023. ápr. 21. 16:43
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Normális, de egyetértek az 5-ös válaszolóval, a legolcsóbb nem minden esetben egyezik meg azzal, ami ár/érték arányban a legjobb. És végül nem is biztos, hogy azzal jársz a legjobban, ha mindig mindenből ész nélkül a legolcsóbbat veszed. Egyik futó cimborám mindig elmondja, hogy ő nem hajlandó 30 ezret fizetni egy cipőért. Cserébe fél- egyévente költ 6-8.000-t cipőre. Én meg tök jól elvagyok az ötéves cipőmmel, amit akkor vettem 25-ért. Na, akkor ki is járt jobban?
2023. ápr. 21. 17:03
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Mindig mindenből kényszeresen a legolcsóbbat venni nem normális. De ha az olcsónak is jó az ár/érték aránya, akkor normális, ha azt veszed. Pl. a Lidl, Aldi sajátmárkás termékei ugyanolyan jók, mint a nagy márkák, de olcsóbb.
2023. ápr. 21. 18:20
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Én törekszem a legjobb ár-érték arányú vételre.

PL ruha szempontjából én soha nem veszek olcsó ruhát, mert azok nagyon rossz minőségűek.

Ezért kizárólag viszonylag drága ruháim vannak, sőt volt, hogy varrattam ruhát.

2023. ápr. 21. 18:23
 9/16 anonim ***** válasza:
52%
Keress fel egy szakembert, valamo hibas gyerekkori minta miatt csinalod ezt.
2023. ápr. 21. 18:32
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Az ár-érték arányt kell nézni. Van olyan termék, amiből meg lehet venni a legolcsóbbat, mert nincs jelentősége, de van, ahol nagyon nem.

Tartós fogyasztási cikkek esetében sokszor a drágább az olcsóbb, mert tovább bírja. Nem mindegy, hogy valamire kiadsz 30 ezer Ft-ot, de fél év múlva vehetsz egy másikat, miközben a 100 ezer Ft-os meg évekig bírná.

Élelmiszerek esetében meg az is számít, mi mennyire egészséges.

2023. ápr. 21. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!