Álláskeresési járadék igénylése?
Április 1-el megszűnt a munkaviszonyom és szeretnék álláskeresési járadékot igényelni, ami tudom, hogy maximum csak 3 hónapig jár. Próbálkoztam az elmúlt 2-3 hétben munkát találni, jelenleg is próbálkozom, de úgy érzem, ehhez még kell idő. Ezért szeretném igényelni erre a rövid időre a segélyt, hátha addig találok tartós megoldást, folyamatosan jelentkezem.
Ha most hétfőn, 24-én bemegyek a kormányhivatalba, beadni az igénylésem, akkor még időben vagyok, van a bejelentésnek valami határideje? Nekem eddig kb. 3 hét telt el a munkám megszűnése óta ( ez idő alatt is állást kerestem, nem a segélyért rohantam egyből…)
Azt tudom, hogy maga a folyósítás max 3 hónap. De az igénylésnek ugye nincs határideje? Nincs semmi kapcsolatom a kormányhivatallal, alkalmazott voltam. Így gondolom bármikor jelezhetem az igényemet. ( ha van rá, mert ráadásul nem mindenkinek van, a szerencsések egyből találnak állást)
Köszi, ha segítesz ❤️
Ha még sose voltál regisztrált álláskereső, akkor vidd a legmagasabb iskolai végzettséged igazoló papírjaid (van ahol kérik)
Ha voltál valahol alkalmi munkásként bejelentve az elmúlt 3 évben, azokat az igazolásaid is vidd.
Határozatot fogsz kapni, abban benne lesz, hány napig folyósítják az álláskeresésit (naptári nap, nem munkanap) és a járadék napi bruttó összege.
Mielőtt bemégy, nézz utána, hogy mikor van ügyfélfogadás (nálunk pl. csak hétfőn és szerdán vannak délután is, a többi nap csak délelőtt)
voltam már regisztrált munkanélküli. Alkalmis sose voltam. Viszek minden papírt, neten fent van, mik kellenek, már a volt munkáltatómtól is minden papírt megkaptam. Én Szegeden lakom, nálunk minden nap van ügyfélfogadás, este 20 óráig is, szóval emiatt nem kell aggódnom :-)
nagyon köszönöm a plusz infókat :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!